er is nu een Barbiepop met het syndroom van Down

Zagen jullie de Barbie met het syndroom van Down al liggen in de speelgoedwinkel? Vanaf april 2023 is deze overal verkrijgbaar. De lichaamsbouw, de kledij en medische hulpmiddelen verschillen opvallend met die van de reguliere poppen.

In een wereld waarin diversiteit op de eerste plaats komt, kan poppenfabrikant Mattel natuurlijk niet ontbreken. De nieuwe pop belichaamt een levensechte persoon met het syndroom van Down. De pop is korter en heeft een langer bovenlijf. Verder is het gezicht ronder, zijn de ogen amandelvormig en lichtjes schuin en zijn zelfs de oren wat kleiner.

Qua mode werd er gekozen voor een patroon van vlinders en gele en blauwe kleuren. De symbolen zijn de kleuren van Wereld Downsyndroomdag. Sommige kinderen met het syndroom van Down dragen zogenaamde EVO’s. Dit zijn steunen voor extra kracht aan voeten en enkels. Mattel voorziet dit hulpmiddel in het roze rond de benen van de poppen.

In de reeks Barbie Fashionistas zien we binnenkort overigens nog meer inclusiviteit. Een Barbie met een beugel en Ken met beeprothese maken deel uit van het nieuwe aanbod.

Mattel komt met deze lijn, om jonge kinderen te laten spelen met poppen die niet op hen lijken. Daarboven streven ze ernaar om de realiteit te weerspiegelen. Dat is bij deze goed gelukt!

We streven naar artikelen die niet langer zijn dan 250 woorden. Uiteraard altijd met oog voor goede, mooie en duurzame onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright 2023 – meroo.be

Deze website gebruikt cookies. Door op accepteren te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.