The XX: een ontdekking uit de ruimte

Toegegeven: de driekoppige bandleden van The XX (uitgesproken als The Ex Ex, ik heb het moeten opzoeken) zijn op het eerste zicht niet meer dan drie uit het secundair gevluchte jongeren. Tot ik de LP op mijn platenspeler van 1978 legde. Muziek van een andere wereld, alsof gemaakt door buitenaardse wezens en tegelijkertijd toch herkenbaar klinkt.

Photo door Samuel Regan-Asante op Unsplash

The XX scoorde bij ons verschillende grote hits tussen 2009 en 2017. Het album Coexist stond bij ons zelf een week op nummer één. Ook de singles On Hold (11de) en Island (16de) deden het lang niet slecht. Hun laatste single dateert van 2017.

De voorbij maanden is het echter zangeres Romy Madley Croft al wat de klok slaagt. Vorig jaar trad ze solo op in Amsterdam en in de Botanique Orangerie in Brussel.

copyright 2024 – meroo.be

Deze website gebruikt cookies. Door op accepteren te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.