Men’s Room tipt: tien series voor de herfst en winter

Als je geen zin hebt om na het eten nog het huis uit te gaan en liever op de bank neerploft om een Netflix-serie te kijken, dan heeft Men’s Room een tiental tips voor je. Zo kom je die donkere herfst- en winteravonden wel door!

The Wire (2002)

The Wire is al een wat oudere serie, maar het is misschien wel de beste serie van de afgelopen twintig jaar. Het gaat over de drugscene in Baltimore, die gepaard gaat met veel geweld en veel doden. In de serie zie je hoe een team detectives alles op alles zet om dit zoveel mogelijk binnen te perken te houden en tegelijktijdig zie je hoe de mensen op straat verwikkeld raken in het circuit. Van drugsdealers tot verslaafden. Daarnaast zijn er corrupte mensen binnen het politiesysteem en binnen de overheid waarvoor het oplossen van deze criminaliteit niet de hoogste prioriteit heeft. The Wire is een spannende, rauwe serie met zestig afleveringen, te zien op HBO of aan te schaffen op DVD/Blu-ray.

Making a Murderer (2015)

Heeft hij het nou gedaan, of heeft hij het niet gedaan? Die vraag zal je je continu stellen wanneer je de documentaire Making a Murderer kijkt. In 2015 verscheen het eerste seizoen en onlangs het tweede, waarin je de zaak rondom Steven Avery volgt. Hij werd eerder al onterecht veroordeeld en kwam na jaren gevangenis alsnog vrij en eiste een schadeclaim. Later wordt hij ineens opgepakt vanwege de moord op een vrouw. Wordt hij er ingeluisd? Making a Murderer is te zien op Netflix.

Daredevil (2015)

Daredevil is een Marvel-serie die momenteel bezig is aan het derde seizoen. In de serie volg je Matt Murdock, een blinde advocaat die ’s nachts de misdaad in New York aanpakt. Door zijn blindheid heeft hij zijn andere zintuigen op een unieke manier ontwikkeld, waardoor hij in staat is de criminaliteit een halt toe te roepen. Daredevil is nu te zien op Netflix.

Atypical (2017)

Atypical vertelt het verhaal over de 18-jarige Sam. Sam gedraagt zich door zijn autisme op een aantal vlakken net iets anders dan vele andere mensen. Tijdens de serie zie je hoe Sam probeert een vriendin te krijgen en hoe hij omgaat met veranderende situaties binnen het gezien. De serie is op sommige momenten serieus, maar op veel momenten ontzettend grappig. Atypical heeft op dit moment twee seizoenen en is te zien op Netflix.

True Detective (2014)

True Detective krijgt in 2019 haar derde seizoen. Ieder seizoen kent een ander verhaal, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat er moorden zijn gepleegd en dat een aantal detectives deze moet zien op te lossen. Vooral het eerste seizoen is ongekend spannend met in de hoofdrollen Woody Harrelson en Matthew McConaughey. Het tweede seizoen met Colin Farrel en Vince Vaughn is ook zeker de moeite waard. True Detective is te zien op HBO.

Dark Tourist (2018)

Dark Tourist is een documentaire die een journalist volgt naar de meest vreemde en duistere toeristische plekken op aarde. Hij laat je onder andere zien hoe het is om over de grens van Mexico naar de Verenigde Staten te vluchten, neemt je mee naar een zelfmoordbos in Japan en zwemt in een meer dat gevormd is door een nucleaire explosie. Iedere aflevering duurt zo’n veertig minuten en is opgedeeld in kleinere segmenten. Een erg interessante documentaire, die te zien is op Netflix.

The Office (US) (2005)

The Office US is al een tijdje afgelopen, maar nog steeds één van de betere comedyseries die er bestaan. Je volgt een groep werknemers op het kantoor van een papierbedrijf, geleid door Michael Scott, die er een vreemde manier van managen op na houdt. Naast het feit dat The Office typische kantoorsituaties en personages laat zien, is het een aaneensluiting van grappige, ongemakkelijke en geniale momenten. Heb je deze serie niet eerder gezien, dan moet je er absoluut een keer aan beginnen. De serie is verkrijgbaar op DVD en Bluray.

Entourage (2004)

In Entourage volg je de filmster Vincent Chase die het probeert te maken in Hollywood. Daarbij wordt hij geassisteerd door zijn agent en zijn drie trouwe vrienden. De serie zit boordevol humor, vooral vanwege Vincents agent Ari Gold en Vincents broer Johnny Chase, die eigenlijk een mislukte acteur is. Daarnaast is er op sommige momenten wat plek voor serieuzere zaken als bijvoorbeeld de liefde en zien we honderden mooie vrouwen voorbij komen. Entourage is te zien op HBO.

Better Call Saul (2015)

Kan je je de gladde advocaat Saul Goodman uit Breaking Bad nog herinneren? Hij heet zijn eigen serie en deze serie vertelt zijn verhaal voor de gebeurtenissen in Breaking Bad. Hoe is Jimmy Mc. Gill uitgegroeid tot de sluwe Saul Goodman? Deze meeslepende serie laat je alles uit het leven van Jimmy zien: de mooie, maar zeker ook de minder mooie gebeurtenissen. Ondertussen ontrafelt zich het verhaal van andere personages die we kennen uit Breaking Bad en wordt dit langzamerhand met elkaar verweven. Veel drama en veel actie. Better Call Saul is te zien op Netflix.

Rick and Morty (2013)

Een cartoonserie kan in dit rijtje niet ontbreken en waarom zouden we dan niet één van de aller grappigste nemen? Rick and Morty gaat over een super intelligente doch zeer grove wetenschapper (Rick) en zijn niet zo’n snuggere kleinzoon (Morty). Omdat Rick gigantisch veel drinkt en niet altijd even alert is, raken de twee in de meest vreemde situaties in oneindige universums met allerlei gekke wezens verwikkeld. Telkens moeten ze zich eruit zien te redden, wat leidt tot minstens zulke belachelijke situaties. Rick and Morty is te zien op Netflix.

Tiny House van 32m² is meest duurzame verblijf in Antwerpen

Het meest duurzame verblijf van Antwerpen is een 16de-eeuwse arbeiderswoning van 32m². Zelfs de locatie is uniek: het huis staat de Paardekensgang, een pittoreske...

Deliveroo ruimt samen met Proper Strand Lopers strand op

Al vier jaar lang organiseert het burgerinitiatief Proper Strand Lopers de intussen gekende Beach CleanUp. Een ganse zomer trekken ze met man en macht...

De Groene Stadshut zet duurzaamheid op eerste plaats in workshops en atelier

Bij De Groene Stadshut in Antwerpen kan je terecht voor ecologische workshops waarin je leert zeep, shampoobars en notitieboekjes maken. ‘We willen mensen tonen...

Lynk & Co: neem een auto-abonnement en red de aarde

Wat als je een abonnement kon nemen op een eigen auto, dat je van het ene op het andere moment kan opzeggen of terug...

bewust leven

Tiny House van 32m² is meest duurzame verblijf in Antwerpen

Het meest duurzame verblijf van Antwerpen is een 16de-eeuwse arbeiderswoning van 32m². Zelfs de locatie is uniek: het huis staat de Paardekensgang, een pittoreske...

Ga voor een duurzaam schooljaar met deze tips

Voor veel ouders is augustus een dure maand: het nieuwe schooljaar komt eraan en dat gaat gepaard met een hoop nieuw materiaal. Voordat je...

Deliveroo ruimt samen met Proper Strand Lopers strand op

Al vier jaar lang organiseert het burgerinitiatief Proper Strand Lopers de intussen gekende Beach CleanUp. Een ganse zomer trekken ze met man en macht...