Zijn Escape Rooms het nieuwe paintball? Vijf locaties die het kraken waard zijn

Vlaanderen is helemaal in de ban van escape rooms. Kamers, of soms huizen, waaruit je binnen de zestig minuten moet ontsnappen. Vooral bedrijfsevenementen, verjaardagsfeestjes en bachelor party’s worden steeds vaker in dergelijke setting georganiseerd. Wij gingen op zoek naar vijf interessante adresjes die de Sherlock Holmes in ieder naar boven halen.

The Missing Link (Geel) – terug naar WWII

Voorlopig is er in The Missing Link één kamer, maar wel eentje in een unieke setting. Spelers worden ondergedompeld in een sfeer van de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers zijn aan de winnende hand, voornamelijk door het gebruik van versleutelde communicatie. Jij moet op zoek naar een machine om de code te kraken en de locatie te vinden waarop een volgende grote aanval zal gebeuren. Duizenden levens staan op het spel. Op de website staat dat er twee kamers in opbouw zijn. We zijn alvast benieuwd!

Meer info: www.themissinglinkescape.be

Antwerp Clue (Antwerpen) – puzzelen aan het MAS

De eerste escape room van Antwerpen is door zijn ligging, naast het MAS, het vermelden waard. Antwerp Clue richt zich op een breed publiek, zoals gamers, studenten, bedrijfseigenaars voor team buildings en families met kinderen. Door de aard van de puzzels kan deze room door alle nationaliteiten gespeeld worden. De zeven kamers laten je een moord oplossen, diamanten terugvinden, een bank overvallen, raketten van een lancering te houden en ga zo maar door. Elke kamer heeft een andere moeilijkheid, zodat iedereen er aan zijn trekken komt. Voor wie het allemaal wat te spannend wordt, werd er een Panic-knop geïnstalleerd. Maar volgens de uitbaters werd deze nog nooit gebruikt.

Meer info: www.antwerpclue.be

Escape Room (Leuven) – lovende reviews

De drie kamers in Escape Room Leuven zijn een fenomeen in de studentenstad. De hoge scores op tal van reviewsites zijn daar het bewijs van. New York Bank Heist, Surgery Room, Missing Geisha, geef toe, dat klinkt toch als muziek in de oren. Met een ontsnappingstijd van gemiddeld 55 minuten, is ontsnappen hier overigens een échte uitdaging. De stijlvolle escape room in Leuven telt drie kamers, met nog een vierde van 35m² in opbouw. Via een voucher kan je een sessie cadeau doen aan een vriend.

Meer info: www.escaperoom-leuven.be

Cube Zero (Gent) – ideaal voor groepen

Cube Zero ligt pal op de Vlasmarkt in Gent. Het team van enthousiaste jongeren startte in 2015 met een concept waar grote groepen meer dan welkom zijn. Per tijdslot kunnen er maar liefst 38 mensen tegelijk actief zijn, in zes verschillende opdrachten. Elk spel werd zorgvuldig bedacht en geconstrueerd, waarbij jongeren en ouderen zich zullen vermaken. In 2016 werd er een tweede room geopend in Kortrijk. Alles is netjes toegankelijk voor rolstoelgebruikers en de puzzels drijven je tot het uiterste. Parkeren kan op de Vrijdagmarkt of op parking Reep.

Meer info: www.cubezero.be

Cube Zero in Gent

De Gouden Kooi (Mechelen) – regematig nieuwe puzzels

Ook in Mechelen kan je je voor het plezier laten opsluiten in een mysterieuze kamer. Een reeks interessante en gevarieerde puzzels moeten binnen het uur opgelost worden. De ruime kamers vragen een getrainde teamgeest en dito vindingrijkheid. Eigenaars Jan en Bert zijn de bezielers en maakten de kamers helemaal zelf. Deze worden overigens regelmatig aangepast, zodat er altijd wel een reden is om terug te keren. En net zoals het een goede escape room betaamd, is het spel taalonafhankelijk.

Meer info: www.degoudenkooi.be

De Gouden Kooi in Mechelen.

Escape Room The Game

Dankzij de jongens van Identity Games kan je zonder al te veel verbouwingen de spanning van een escape room zelf thuis beleven. Het gezelschapsspel is geschikt voor drie tot vijf spelers en duurt net zoals in de echte variant welgeteld een uur. In dat uur heb je de tijd om een van de vier puzzels op te lossen. Je opent de enveloppe, het mysterie begint en de teller begint te lopen. Achtergrondmuziek die uit de meegeleverde Chrono Decoder komt, maakt het allemaal nog spannender. Binnenkort lees je op Men’s Room een uitgebreide review van Escape Room The Game.

Meer info: www.escaperoomthegame.com

 

Recent articles

It Takes Two – Ongeziene multiplayerervaring

Games die je samen op de bank speelt, met een bak bier tussen de benen en grote bak popcorn op de salontafel genieten onze...

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...

‘Als je van spelen leren kan’ van Nele Flamang (boekrecensie)

Door de drukte van het leven zien we wat ons het meest dierbaar is over het hoofd: onze kinderen. In haar nieuwe boek Als...

Compaan legt brug tussen generaties: ‘Kijk! Moemoe wil videobellen’

Onze (over)grootmoeder is net zoals haar leeftijdsgenoten: ze zit vaak eenzaam in haar kamer, leest de Dag Allemaal,...

Vier vreemde sporten die je tijdens de zomerdagen kan doen

Nu het zonnetje weer schijnt, stromen de terrassen vol, worden de barbecues aangestoken en zoekt men massaal de parken en stranden op. Heerlijk die...
Pieter Kesselaers
Pieter Kesselaers
Pieter richtte in 2016 Men's Room op, hetzelfde jaar waarin hij werk maakte van zijn zoontje Nibe. Houdt zich verder bezig met gamen, lezen en als er nog tijd overschiet: een loopje in het park.

Leave a Reply