Velen onder ons zullen graag een biertje drinken nadat zij een voetbalwedstrijd gespeeld hebben, een lange fietstocht hebben gehad of een andere sportieve activiteit hebben uitgevoerd. Natuurlijk kan dat wel, maar je blijft je afvragen of je dan niet voor niets hebt gesport. Een biertje bevat vele calorieën en je bent zojuist tekeer gegaan om die calorieën te verbranden. In Californië heeft voormalig tennisster en hardloopster Caitlin Landesberg het Sufferest Beer gebrouwen. Dit biertje kan je na je sportieve activiteit drinken, zonder de ongezonde nadelen te ondervinden.
[dropcap]Caitlin[/dropcap] Landesberg werd ooit ingeschreven voor een hardloopwedstrijd. Tijdens de wedstrijd werd ze ziek en moest ze naar het ziekenhuis. Daar werd door de doktoren vastgesteld dat ze geen gluten kon verdragen en daarom geen biertjes kon drinken na een zware wedstrijd.
Dit accepteerde ze niet en ze besloot om aan haar eigen bier te gaan werken. Na een aantal workshops bierbrouwen en de nodige experimenten, slaagde ze erin om een perfecte combinatie van ingrediënten te vinden om een glutenvrij, gezond biertje te brouwen: Sufferfest Beer.
Gezond
Sufferfest Beer bevat allerlei natuurlijke vitaminen en micronutriënten, zoals kaliumrijke gerst, ijzer, natrium en vezels. Daarnaast stuitte ze tijdens een cursus op de “Brewers Clarex”, een ingrediënt dat ervoor zorgt dat het bier volledig glutenvrij wordt.
Diverse smaken
In het begin twijfelde Landesberg over de kwaliteit en de smaak van het biertje. Tijdens haar bruiloft stond het bier op de tap en het was binnen een mum van tijd op, dus besloot ze het op de markt te brengen. Op het moment wordt het bier in heel Californië verkocht. Sufferfest Beer is er als Pilsener, IPA en blond bier.