D4D over Rogue One: ‘Waar was in godsnaam de Star Wars crawl?’

Fan zijn van filmreeksen, het is weer iets van deze tijd: Lord of The Rings, Harry Potter, The Hunger Games, Divergent, Star Wars. D4D ging kijken naar de nieuwe Rogue One en nam vrouwlief mee. Hoe dat afliep? Dat lees je hieronder in zijn welbekende eigen stijl.

e originele versie ‘Star Wars IV: A New Hope’, ligt al meerdere decennia achter ons. De meesten van jullie waren niet eens geboren toen deze franchise van start ging. Het was ook niet echt de bedoeling om een saga te creëren. Ergens in mijn geheugen herinner ik mij dat A New Hope een ‘stand alone’ film was, die zo succesvol was dat ze hierop zijn beginnen verder bouwen. Mocht ik mis zijn… laat het mij gerust weten.

Het ganse Star Wars imperium ‘explodeerde’ (#woordspeling) en er kwamen miljoenen fans. De originele reeks liep ook naast de Star Trek-serie en -films. Hierdoor kwam er een soort ‘vete’ tussen de Star Wars fans en de Trekkies. Ikzelf ben grote fan van beide en zou niet weten, waarom ik van één van beide geen fan zou mogen zijn. Zijn jullie eerder #TeamSW of eerder #TeamST, zet het gerust in de comments hieronder.

Toen de ganse zaal naar adem hapte wanneer Kylo Ren en Han Solo elkaar na lange tijd weer zagen, snapte ze niet echt waar al de fuzz over ging.

Tijdens het launch weekend van Star Wars VII: The Force Awakens, ben ik gaan kijken samen met mijn vrouw. Zij had nog nooit een Star Wars-film gezien. Al wel een paar keer ‘geprobeerd’, maar na een 45 minuten richting iPad gesukkeld en het compleet opgegeven. (Dit deed ze trouwens ook bij Game of Thrones. Hoe kan je daar nu ooit van wegkijken!?). De enige voorkennis die ze had, was een Youtube-filmpje dat ze, onder lichte dwang, had moeten kijken: ‘What you need to know before watching The Force Awakens’. Ik had het gevoel dat ze het verhaal kon volgen, maar echt gepakt door de film was ze niet.

Wanneer de ganse zaal naar adem hapte toen Kylo Ren en Han Solo elkaar na lange tijd weer zagen, snapte ze niet echt waar al de fuzz over ging. Ook enkele grapjes die verwezen naar eerdere films, gingen verloren. Maar al bij al, vond ze het een goede film. Zelf heb ik hem ondertussen al zeker tien keer opnieuw bekeken.

Alles wat Disney doet, maakt mij blij!

En nu besliste Disney om een aantal back-stories, spin-offs, hoe je ze ook wil noemen,te maken. Ik ben er alleszins blij om. Alles wat Disney doet, maakt mij blij… (excl. JarJar Binks). Vanavond staat ‘Rogue One: A Star Wars story’, op de planning en ja… mijn vrouw heeft het verplichte ‘What I need to know before watching Rogue One’ filmpje al gezien!

Enkele uren later …

Het cinema-licht heeft mijn pupillen nog een klein beetje in zijn macht, maar slechts één zin komt in mij naar boven: ‘Holy CGI fuck!’. Het is vrij makkelijk om over deze film te schrijven zonder te spoilen, though. Iedereen weet eigenlijk wat er gaat gebeuren. Maar… Holy CGI fuck! Zij die de film gezien hebben, weten waar ik het over heb. Diegenen die hun ticketje nog niet gekocht hebben, nee… Jar Jar Binks is niet terug! Deze CGI is noodzakelijk en mooi, maar (en toch een zeer grote maar) ik heb er wel een beetje schrik door gekregen voor de Han Solo story die eraan zit te komen. We willen toch niet zo’n CGI Legolas-gedoe zoals in The Hobbit veronderstel ik?

Ok, Rogue One. Ik geef nog even mee dat ik de ganse film naast mij vrouw zat en zo nu en dan ook iets moest proberen uit te leggen en daar hielp het begin van de film me niet echt. Laat ons zeggen dat er in de openingsfase nogal veel ‘van de hak op de tak’ gesprongen wordt (en dat is dan voorzichtig uitgedrukt). Het was heel goed opletten waar we exact waren en over welke personages we eigenlijk bezig waren. Ik was ook nogal verward door de humor van K2. Met momenten leek het om een stand-up comedy act te lijken en ik ben niet helemaal zeker wat Disney daarmee van plan was. Ik ben fan van de humor, maar vond hem een beetje uit context.

Oh ja, en mag ik nog even dit toevoegen? Tijdens de voorfilmpjes zeg ik nog tegen mijn vrouw: “Als je aan het begin van de film de tekst lees, krijg je nog eens een beeld van wat je moet weten en wat we te zien gaan krijgen”. Maar… Where the F* was de Star Wars Crawl? Heb ik die volledig gemist of was die er gewoon niet!? Persoonlijk vind ik dat echt een minpunt.

Op de moment dat je begint vat te krijgen op de personages en volledig in het verhaal gezogen bent (tegen dan is je popcorn wel al op), is het een rollercoaster aan emoties. We zien uitgebreide battle-scenes zowel op de grond als in de lucht. Er passeren oude bekenden door het scherm. Er worden leuke anekdotes gemaakt naar vorige en volgende films en we horen uiteraard ook een Willhelm-Scream (ja, daar let ik op bij Star Wars).

Ik denk niet dat Rogue One veel mensen gaat trekken die geen fan zijn van de saga. Moeten deze mensen toch gaan kijken? Nee en ja. Nee, want er gaat veel verloren als je geen linken kan leggen met wat er te gebeuren staat. De impact van het verhaal van deze film is immens voor het vervolg van het verhaal! Ja, want zoals mijn vrouw zei tijdens het buitenstappen: “Allez, misschien moet ik dan toch maar eens naar die andere films ook kijken.” Op dat moment weet je dat het een goede film was of dat ik met een beetje overtuigingskracht, de juiste vrouw heb gekozen!

Lees op deze link de ongecensureerde versie van zijn avontuurtje in de bios.

Recent articles

om op te eten

Volgens mijn moeder at oma iedere ochtend een kikker als ontbijt. Ik beeldde mij altijd in dat ze het arme diertje zorgvuldig dissecteerde en...

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...

‘Als je van spelen leren kan’ van Nele Flamang (boekrecensie)

Door de drukte van het leven zien we wat ons het meest dierbaar is over het hoofd: onze kinderen. In haar nieuwe boek Als...

Compaan legt brug tussen generaties: ‘Kijk! Moemoe wil videobellen’

Onze (over)grootmoeder is net zoals haar leeftijdsgenoten: ze zit vaak eenzaam in haar kamer, leest de Dag Allemaal,...

Vier vreemde sporten die je tijdens de zomerdagen kan doen

Nu het zonnetje weer schijnt, stromen de terrassen vol, worden de barbecues aangestoken en zoekt men massaal de parken en stranden op. Heerlijk die...
Andy Aerts
Andy Aertshttp://www.daddy4dummies.be
Tussen de pampers door, schrijf ik al eens een artikel. Vader, Geek, Aandachtshoer. #teamdad

Leave a Reply