Dat het CGI-jasje Chris Redfield mooi past, zagen we eerder al in de gelijknamige gamereeks. Voor Resident Evil: Vendetta trekt hij het met veel plezier nog eens aan.
De Resident Evil filmreeks is losjes gebaseerd op de videogames, maar de CGI-films draaien echt in het verhaal mee. Ze vertellen extra verhalen over de strijd tussen de BSAA en Umbrella, waarin de hele wereld het speelterrein is. In Resident Evil Vendetta (ofwel Biohazard Vendetta) krijgen we voor de derde keer een verhaal dat zich tussen de verhaallijnen van de games afspeelt.
Het verhaal volgt Chris Redfield van de BSAA die het opneemt tegen Glenn Arias. Een halvegare wapenhandelaar die door een voorval in het verleden nog maar één doel voor ogen heeft: de wereld veroveren met zijn biochemische wapens. Wie de Resident Evil-serie kent weet dat we dan spreken over een gif dat de doden weer tot leven wekt. Het grote verschil is dat hij een manier heeft gevonden om de doden te programmeren en te laten gehoorzamen.
Redfield wil hem tegenhouden en roept hiervoor de hulp in van Rebecca Chambers en Leon Kennedy (die trouwens tijdens de film in ware John Wick-stijl de headshots aan elkaar rijgt). Dat zijn personages die hij kent van uit de vorige CGI-films. De film zit, uiteraard zoals we kennen, vol met hack en slash-elementen en de nodige angstaanjagende momenten in hun strijd tegen het kwaad en het redden van de wereld.
CGI-AI-AI
Hoewel die film extreem gedetailleerd is (de wapens, de omgeving, de zombies zien er een voor een gelikt uit) merkten we toch hier en daar wat oneffenheden op. Zeker wanneer de personages in close up praten, merk je dat het de vertaling van het Japans niet helemaal vlekkeloos is verlopen. Zeker tijdens het uiten van emoties heb je soms het gevoel met poppen te maken hebben. Een gemiste kans.
Als je Resident Evil leuk vind ga je deze film zeker kunnen smaken. Het is de ideale verstand-op-nul -film met de nodige breinloze afslachtingen. Ideaal dus voor een avondje film. Ben je geen fan van de serie, dan ga je er vermoedelijk weinig plezier aan beleven. Qua verhaal zit het op zich wel snor, maar het CGI-gebeuren blijft nu eenmaal alleen interessant voor een specifiek publiek.