FILMREVIEW. Underworld: Blood Wars (Blu-ray) moet het hebben van Kate Beckinsale + wedstrijd (afgelopen)

Toegegeven, vampieren en een weerwolven in één film, is gewoon een gruwelijk goede combinatie! Maar om hierover dan vijf succesvolle films uit te brengen, moet het plot natuurlijk uitmuntend zijn. Nu Kate Beckinsale een jaartje ouder is, al is dit niet echt merkbaar, geeft ze deze film toch nog een laatste kans in de hoop op eeuwige roem. Een exemplaar kan je winnen door onze instructies op onze Facebookpagina te volgen.

In het genre van “verstand op nul en gaan” probeert director Anna Foerster haar draai te geven aan de onderwereld in deze, overdreven blauw gefilterde, Underworld: Blood Wars. Men was eerst van plan om de serie een volledige reboot te geven, maar uiteindelijk koos men toch voor een totaal nieuw deel. Was dit wel een goede keuze?

In de vorige film, Awakening (2012) kwamen we te weten dat Selene (gespeeld door Kate Beckinsale) zwanger was van Michael Corvin (gespeeld door Trent Garret in Blood Wars)  toen ze vast zat in een cel. Haar dochter, Eve (gespeeld door India Eisley), werd als eerste Hybride (een mengeling van onsterfelijke, vampier en Lycan) geboren. Nadat ze uit de gevangenis ontsnapte en daarbij haar moeder bevrijdde, dook ze onder op een geheime locatie.

Ze gaf haar moeder een lok haar als aandenken en Selene ging alleen verder op haar oorlogstocht. Nu kan het bloed dat Eve draagt er voor zorgen dat de nieuwe Lycan-baas, Marius (gespeeld door Tobias Menzies), ongekende krachten geeft en zo de sterkste der Lycans wordt. Aan Selene om Marius’ plan te dwarsbomen en zo hopelijk haar dochter te redden.

Game of Thrones

Wat volgt is een aaneenschakeling van clichés, met onduidelijke actiescènes, matige special effects en vooral een zeer irritante (en pijnlijk aan de ogen) blauwfilter die gebruikt wordt doorheen de hele film. Combineer dit met matig tot slecht acteerwerk en je weet wel dat deze film niet verder komt dan het statuut van een gemiddelde actieprent. Jammer, want Beckinsale doet echt wel haar best om de film te dragen, alleen kan ze dit niet op haar eentje.

Ook Charles Dance doet mee als de leider van de Coven vampierenfamilie, al had die toch beter thuis gebleven voor deze minirol. Na zijn optreden in Game of Thrones hadden we van hem meer verwacht.

De wedstrijd is afgelopen. Evi Torfs en Jelle Luyten winnen een Blu-ray van Underworld: Blood Wars. Proficiat!

Underworld: Blood Wars (Blu-ray)
5.8 Onze score
Plot5
Audiovisueel6.5
Acteerwerk5.5
Extra's6
Samenvatting
Een nieuwe wending geven aan de serie leek ons een beter idee, want nu is Underworld: Blood Wars niet meer dan een slap afkooksel. Vampieren en weerwolven zijn nochtans de ingrediënten van een gepeperd, stevig en vaak welsmakend actiegerecht.

 

 

 

Recent articles

om op te eten

Volgens mijn moeder at oma iedere ochtend een kikker als ontbijt. Ik beeldde mij altijd in dat ze het arme diertje zorgvuldig dissecteerde en...

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...

‘Als je van spelen leren kan’ van Nele Flamang (boekrecensie)

Door de drukte van het leven zien we wat ons het meest dierbaar is over het hoofd: onze kinderen. In haar nieuwe boek Als...

Compaan legt brug tussen generaties: ‘Kijk! Moemoe wil videobellen’

Onze (over)grootmoeder is net zoals haar leeftijdsgenoten: ze zit vaak eenzaam in haar kamer, leest de Dag Allemaal,...

Vier vreemde sporten die je tijdens de zomerdagen kan doen

Nu het zonnetje weer schijnt, stromen de terrassen vol, worden de barbecues aangestoken en zoekt men massaal de parken en stranden op. Heerlijk die...
Avatar
Pieter Boekenhttp://www.mensroom.be
Pieter "den Boeken" Boeken is reviewer met een enorm grote passie voor games, film en muziek. In zijn vrije tijd maakt hij ook Nederlandstalige Hip Hop.

Leave a Reply