Michael Bay’s The Last Ship begint deze zomer aan vierde seizoen + wedstrijd (afgelopen)

De Amerikaanse dramaserie The Last Ship is intussen toe aan zijn derde seizoen. De op het gelijknamige boek gebaseerde verhaal werd vorig jaar uitgezonden op het Vlaamse Eén en Nederlandse Veronica. Ondanks het interessante plot, is de reeks in onze contreien relatief onbekend. Deze zomer wordt het vierde seizoen overigens gelanceerd.

Het verhaal is nochtans eentje waarvan veel filmliefhebbers het warm krijgen. Een pandemie roeit 80% van de wereldwijde populatie uit door een onbekend virus. De bemanning van een Amerikaanse torpedojager gaat met 217 overlevers op zoek naar een vaccin, om daarmee de resterende bevolking te kunnen redden. In de hoofdrollen herkennen we twee grote namen. Die van Eric Dane, commandant Tom Chandler in de reeks, en Adam Baldwin, diens rechterhand.

Op 22 juni 2014 werd het eerste seizoen warm onthaald door de Amerikaanse televisiekijkers. De spannende eerste afleveringen zorgde in een mum van tijd voor ongezien hoge kijkcijfers. De eerste delen werden gemiddeld twee miljoen keer bekeken. Op sommige momenten keken er zelfs zeven miljoen mensen naar The Last Ship. Producties van Michael Bay zijn vaak een garantie op succes (en niet alleen door het vrouwelijke bloot dat zich aan de kijker aanbiedt).

Wekelijks werd menig dramafan verblijdt met een nieuwe aflevering, toen uitsluitend op de zender TNT. Intussen zitten de makers alweer aan een derde seizoen, dat onlangs ook bij ons op dvd werd uitgegeven. Eén pikte het succes op en besloot een gans seizoen uit te zenden voor de Vlaamse kijkers. Nederlands moesten afstemmen op Veronica om daar de avonturen van Chandler en co mee te volgen. Het vierde seizoen gaat live in de zomer van 2017. Wanneer het hier bij ons wordt uitgezonden is voorlopig niet bekend.

 the last ship

Het boek van William Brinkley

Het verhaal van The Last Ship werd geboren in de pen van auteur William Brinkley. De Amerikaan schreef enkele succesvolle boeken, waarvan The Last Ship in 1988. Brinkley was een officier tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar hij diende in onder andere Europa. De man overleed in 1993 door een wanhoopsdaad in Texas, vlakbij de Golf van Mexico. Op dat moment had de man de leeftijd van 76 bereikt.

Voorlopig on hold

Door een depressie van hoofdacteur en een van de producers Eric Dane, is de productie van het vijfde seizoen voorlopig on hold gezet. De man heeft een break nodig door persoonlijke problemen, maar staat naar eigen zeggen weer te trappelen om weer aan de slag te gaan. ‘Eric heeft gevraagd voor een kleine pauze’, vertelt een woordvoerder van Dane. ‘Hij heeft wat persoonlijke problemen en lijdt daardoor een een depressie. Enkele weken rust zullen hem goed doen en de producers hebben die hem ook gegeven. Hij kijkt al uit naar zijn comeback’.

De release van deze zomer zal niet in gedrang komen, want die is volledig klaar. Het is de vijfde jaargang die op dit moment geschoten wordt. In het slechtste geval loopt die wat vertraging op, maar ook dat is niet zeker.

De wedstrijd is afgelopen. Roy Beauquesne wint de DVD. Proficiat!

Om onze lezers met de serie bekend te maken, geven we een exemplaar weg van het complete seizoen drie op DVD. Meedoen is gemakkelijk: vertel ons in drie zinnen het ideale einde van een serie als The Last Ship. Gaat uiteindelijk iedereen eraan? Vinden ze toch een vaccin? Of verandert iedereen plots in een moordlustige zombie? Jij kiest. Stuur je antwoord naar pieter@mensroom.be en wie weet haal jij seizoen drie binnen.

Recent articles

Call of Duty: Cold War review – Geen COD in een zak

Telkens er een nieuwe Call of Duty verschijnt, is het feest. Spelers vanuit alle uithoeken van de wereld verzamelen zich massaal op de servers...

foesballen

Ik kijk zoals iedereen wel eens naar een voetbalwedstrijd. Iedere keer valt het op dat er nauwelijks sprake is van liefdevolle taferelen Er wordt...

Een winter vol verhalen (boekreview) – Hartverwarmend

Om de eenzame wintermaanden te overbruggen, komt uitgeverij Balans met Een winter vol verhalen. Korte verhalen, gedichten, brieven en opstellen met een...

Club Flo: zelfgemaakte dildo’s en VR-porno

In haar eerste eigen programma Club Flo praat Flo Windey vanaf donderdag 19 november om 21.45 over datgene waar doorgaans moeilijk over gepraat wordt....

Baden in (wijn)bubbels

Waarom baden met een glas rosé als je kan baden ín een glas rosé. De droom van iedere wijnliefhebber komt uit met deze schuimzeepjes....

Videogame rond internationale influencers gelanceerd

Twintig internationale influencers krijgen de hoofdrol in de nieuwe videogame Slide Stars voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Twee Nederlands pronken op...
Pieter Kesselaers
Pieter Kesselaers
Pieter richtte in 2016 Men's Room op, hetzelfde jaar waarin hij werk maakte van zijn zoontje Nibe. Houdt zich verder bezig met gamen, lezen en als er nog tijd overschiet: een loopje in het park.

Leave a Reply