Zeven komedies om de herfstachtige dagen door te komen

Als je tijdens deze grauwe, herfstachtige dagen niet weet wat je moet doen, dan is het altijd leuk om een film op te zetten. Heb je zin in iets luchtigs en grappigs? Lees dan snel verder, want wij zetten hieronder zeven leuke komedies op een rijtje.

In Bruges (2008)

In Bruges is een zwarte komedie die zich, zoals de naam al doet vermoeden, afspeelt in Brugge. Collin Farrel en Brendan Gleeson spelen de huurmoordenaars Ray en Ken en worden door hun opdrachtgever naar Brugge gestuurd, maar weten beide heren wel waarom ze daar zijn?

Vooral Collin Farrel speelt een erg goede rol als Ray in deze film en zal je meermaals aan het lachen maken wanneer hij, geheel tegen zijn zin, de plaats Brugge verkent en in de meest vreemde situaties verzeild raakt. Tot grote vermoeidheid van zijn tegenspeler Ken (Gleeson), die gewoon van de schoonheid van Brugge wil genieten. Naast het feit dat deze film ontzettend veel zwarte humor bevat, is het ook reclame voor de stad Brugge.

Idiocracy (2006)

Idiocracy laat zien hoe de wereld er over zo’n 500 jaar uit zal zien. Het is een satirische komedie waarin Joe Bauers (Luke Wilson) en Rita (Maya Rudolph), die op dat moment tot de domste figuren op aarde behoren, mee werken aan een geheim programma van het leger. De bedoeling is dat ze met de deelname een jaar in winterslaap gaan, maar wanneer ze wakker worden is het 500 jaar later.

Ze komen terecht in een wereld waarin commercie en reclame hun hoogtijdagen vieren en waarin intellectuele nieuwsgierigheid, verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid niet meer lijken te bestaan. Joe en Rita zijn de slimste personen op aarde. Idiocracy is een kleine sneer naar hoe de maatschappij zich ontwikkelt.

Clerks (1994)

Dante Hicks (Brian O’Halloran) en Randal Graves (Jeff Anderson) leiden een leven als winkelbediende. Daar waar Dante, die in een supermarkt staat, zich vaak afvraagt waar hij mee bezig is, lijkt Randal wel vrede te hebben met zijn leven. In de film zie je een dag uit hun leven als winkelbediende, waarin allerlei problemen de revue passeren.

Naast het afzeiken van klanten, het discussiëren over films en het spelen van hockey op het dak van de winkel, is er ook een diepere laag in de film te vinden over liefde, werk en het leven zelf. Echter overheerst de lach grotendeels en worden de personages Jay & Silent Bob (die je misschien wel kent uit andere films) geïntroduceerd. Schrijver en regisseur Kevin Smith (die ook Silent Bob speelt), was zelf winkelbediende toen hij door het gebruik van vele creditcards voor $27.000 de film Clerks maakte. Clerks is ook opgenomen in zwartwit. Clerks 2, die in 2006 uitkwam en zeker ook de moeite waard is, is werd wel in kleur opgenomen.

The Big Lebowski (1998)

“The Dude”, zoals Lebowski (Jeff Bridges) zichzelf noemt, wordt aangezien voor een andere Mr. Lebowski. Een aantal criminelen komt bij hem binnenvallen om de schuld, die zijn naamgenoot eigenlijk heeft, te vereffenen. Als al snel blijkt dat ze de verkeerde Lebowski hebben, pissen ze zijn tapijt onder en vertrekken ze. “The Dude” besluit naar de miljonair Lebowski te gaan om zijn schade te compenseren en raakt verwikkeld in een kidnappingszaak.

Hij belooft de tassen met geld af te leveren in ruil voor een grote berg geld. Samen met zijn bowlingmaten Walter (John Goodman) en Donny (Steve Buscemi) doen ze een poging de tassen af te leveren. Zoals je al raadt, loopt alles anders als gepland en volgt een opeenstapeling van hilarische gebeurtenissen. Vooral Walter, die in Vietnam gestreden heeft en nogal eens wat woedeaanvallen heeft, zal regelmatig een lach op je gezicht toveren.

Superbad (2007)

American High School Comedy’s zijn niet ieders kopje thee, maar Superbad is wel een uitzonderlijk goede. Het verhaal draait om de twee beste vrienden Seth (Jonah Hill) en Evan (Michael Cera). Het einde van school is in zicht en ze lijken uit elkaar te gaan, omdat de één wat slimmer is dan de ander. Seth’s crush Jules (Emma Stone) organiseert nog wel een groot feest. Hij heeft er alles voorover om er naar toe te gaan en belooft dat Ethan en hij de drank verzorgen Dat gaat echter niet zo simpel als het lijkt.

Gelukkig kan hun vriend en übernerd Fogell (Christopher Mintz-Plasse) wel een fake ID regelen en onder zijn nieuwe naam Mc. Lovin’ voor de drank zorgen. Een opeenstapeling van lachwekkende gebeurtenissen volgt om de drank en zo ook de harten van hun geliefden te veroveren. We zien zelfs acteurs Seth Rogen en Bill Hader nog terug als de slechtste agenten ooit.

Hot Fuzz (2007)

Nicholas Angel (Simon Pegg) is de beste agent die een korps zich kan wensen. Op een dag wordt hij vanuit London overgeplaatst naar een klein dorp waar op het eerste gezicht nooit iets gebeurt. Omdat Angel zo strikt volgens de regels werkt, jaagt hij zijn nieuwe collega’s al snel in het harnas, maar waarom? Het dorp waarin hij terechtkomt herbergt een duister geheim. Angel wil dat geheim ontrafelen en krijgt de sukkelige officier Danny Butterman (Nick Frost) aan zijn zijde. Hot Fuzz is een komedie boordevol donkere humor, veel actie en gortdroge dialogen.

Crazy Stupid Love (2011)

De meest romantische van dit lijstje is Crazy Stupid Love. Een film die uitermate geschikt is om samen met je vriendin of date te kijken. Het gaat over Cal (Steve Carrel), een man van middelbare leeftijd wiens leven instort nadat zijn vrouw verteld heeft van hem te willen scheiden. In een zoektocht om zijn mannelijkheid opnieuw terug te vinden, wordt hij geholpen door een zijn nieuwe vriend Jacob (Ryan Gosling). Van hem leert hij de fijne kneepjes van het vrouwen versieren…

In de film zie je romances tussen diverse personages opbloeien. Vooral de interacties tussen Steve Carrol (die we natuurlijk uit The Office kennen) en Gosling zijn vaak erg scherp, maar Emma Stone, die de rol van Emily op zich neemt, levert ook een sterke bijdrage aan het geheel. Crazy Stupid Love is niet de meest mannelijke film, maar zeker leuk om te kijken in het gezelschap van een dame.

Recent articles

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...

‘Als je van spelen leren kan’ van Nele Flamang (boekrecensie)

Door de drukte van het leven zien we wat ons het meest dierbaar is over het hoofd: onze kinderen. In haar nieuwe boek Als...

Compaan legt brug tussen generaties: ‘Kijk! Moemoe wil videobellen’

Onze (over)grootmoeder is net zoals haar leeftijdsgenoten: ze zit vaak eenzaam in haar kamer, leest de Dag Allemaal,...

Vier vreemde sporten die je tijdens de zomerdagen kan doen

Nu het zonnetje weer schijnt, stromen de terrassen vol, worden de barbecues aangestoken en zoekt men massaal de parken en stranden op. Heerlijk die...

Vijf tips die je helpen in beweging te blijven

We worden er zo vaak op gehamerd om in beweging te blijven, omdat het gezond is voor lichaam en geest. Toch is het soms...
Dennis Van der beek
Dennis Van der beekhttp://Mensroom.be
Elk topteam heeft minstens één Hollander. Dus ook Men's Room kon niet achterwege blijven. Dennis is door zijn brede interesses een onmisbare schakel in het clubje van behaarde Belgen en welruikende dames.

Leave a Reply