Het bekende spaghettirestaurant Bavet heeft op 21 september een filiaal geopend in het Nederlandse Maastricht. Daarmee staat de teller momenteel op twaalf restaurants in zeven verschillende steden. Naast Maastricht plant Bavet ook nog andere vestigingen. Pieter Kesselaers
Voor het eerst in haar bestaan gaat Bavet dus over de landsgrens. In een hoekpand op de Markt kan gekozen worden voor drie soorten spaghetti en een verscheidenheid aan sauzen. Er is de klassieke bolognese, een pikante variant, eentje met kippengehakt, kaussaus, een vegetarische en ga zo maar verder. Ook toppings zijn er in veel varianten. Voor wie zijn goesting niet vindt op de menukaart, kan nog altijd zelf een spaghetti samenstellen.
muze
Traditiegetrouw heeft elk Bavet restaurant een eigen muze. Dit keer wordt de muze gekozen door de bezoekers zelf. Dankzij een QR-code zal je tijdens je bezoek je stem kunnen uitbrengen over wie er levensgroot op de muur zal prijken. Binnen enkele weken wordt de tot nu toe lege muur geïllustreerd met een door het volk gekozen muze van de hand van illustrator Sjoerd Verbeek. Daarnaast voorzag Sjoerd er ook al een prachtige muurtekening geïnspireerd op typische Maastrichtse elementen.
Luik, Mechelen en Leuven
Een Bavetje doen’ in Luik zal mogelijk zijn vanaf eind oktober – begin november. Hiermee opent Bavet haar eerste restaurant in Wallonië en gaat zo over onze taalgrens heen. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is hiervoor de uitgelezen plaats dankzij het historisch centrum. Dit keer niet gevestigd in een hoekpand, maar het restaurant onderscheidt zich door middel van een specifieke eigenheid en authenticiteit.
Het spaghettirestaurant in Luik zal ingewijd worden met de wielerklassieker Bavet – Bastenaken – Bavet. Samen met een Covid-proof groep van twintig personen zal Bavet’s Founder & Concept Guardian Peter Van Praet deze pittige 250 kilometer afleggen en de fans zullen deze wielertour live kunnen volgen. Zolang men bezig zal zijn aan de tour zal Bavet trakteren met gratis spaghetti.
Later dit jaar zal Bavet ook openen in Mechelen (nieuwe stad) en een nieuwe locatie inwijden te Leuven (waar het reeds sterk gekend was).
community
In 2015 werd Bavet tot het leven geroepen door oprichter en concept guardian Peter Van Praet. Bavet is een collectie restaurants die een beleving genereert aan beide kanten van het tafelgebeuren, dit door middel van heerlijk op smaak gebrachte spaghetti. Elk Bavet restaurant onderscheidt zich door door een specifieke eigenheid en is telkens ondergebracht in een karaktervol hoekpand met respect voor de omgeving. Het concept ‘Made For Friends’ weerspiegelt zich in een doorgedreven beleving en community building in elk restaurant met een vintage rock ‘n roll vibe.
meer info: www.bavet.eu