De meeste mensen kropen in hun schulp tijdens de coronalockdown, maar het team van de nieuwe Catalaanse tapasbar TÍO gebruikte de tijd om te bouwen aan een nieuwe hotspot op de Marnixplaats in Antwerpen. Pieter Kesselaers
tapas op een stokje
Ambassadeur van fast casual dining Raphael Helsmoortel slaat de handen in elkaar met Mo Aoulad, de eigenaar en founder van Meat & Eat. Een groot terras met genoeg ruimte om veilig buiten te dineren, meer heb je niet nodig om tegenwoordig het verschil te maken. De nieuwe zaak TÍO, oom in het Spaans, serveert naast een veilige omgeving, ook nog eens kraakverse pintxos (tapas op een prikkertje) en roze cava die iedere fijnproever ongetwijfeld zal waarderen. Verder heb je ook de keuze uit een divers assortiment van twaalf tapas en grillgerechten uit de josper, een combinatie tussen grill en houtskooloven. Ook vegetariërs vinden bij TÍO waar voor hun geld.
Cava en tapas zijn de hoofdingrediënten van de twee ondernemers. De bubbels komen in de vorm van een authentieke Spaanse cava, zowel brut als rosata. Wie liever een wijntje drinkt, kan zich vegrijpen aan een ruim assortiment wijnen van alle prijsklassen. M
adres: Marnixplaats 7, 2000 Antwerpen
website: www.tio-antwerp.be
social: www.instagram.com/tio_antwerp