Het Zuiderpershuis in Antwerpen was op 23 en 24 februari het decor van het Tastingfestival van Meug. Het smaakbureau zorgde in samenwerking met onder andere Duvel Moortgat en Rodenbach, voor een drankbeleving met unieke bieren, wijnen, whiskey’s en de lekkerste bijhorende versnaperingen. Onderstaande fotoreportage geeft een beeld van de sfeer en activiteiten op de historische locatie.
[dropcap]Fans[/dropcap] van dranken en nieuwsgierige levensgenieters zakten massaal af naar het Zuidpershuis aan de Waalsekaai in Antwerpen. Het historische karakter van het gebouwde leende zich perfect tot een evenement waarbij al even oude dranken gepresenteerd worden. ‘Het festival is niet alleen voor geeks, maar voor iedereen die een lekkere borrel weet te waarderen’, klinkt het bij de organisatie. Na een rondje doorheen de hallen, werd snel duidelijk dat de opzet geslaagd is.
Vanalles proeven
Jongeren en ouderen proeven van bekende bieren, om daarna kennis te vergaren over whiskey’s die vaak veel ouder zijn dan zichzelf. Flessen van 20, 30, 50, 100 en zelfs 400 euro staan er netjes opgesteld en zijn te proeven voor iedereen die inkom betaalde. Als we zelf niet met de wagen hadden moeten rijden, had dit vast fout voor ons afgelopen.
Naast alcohol was overigens genoeg ruimte voor koffie, thee, frietjes en andere lekkernij.