Je kan een bakje troost drinken en je kan een bakje troost drinken in stijl. Bij Viva Sara in Vichte gaan ze resoluut voor het tweede. Sinds 1987 zetten Fernand en Catherine, samen met hun zonen Bart en Peter Deprez zich dagdagelijks in om gasten te verblijden met de kenmerken, geuren en aroma’s van hun koffie en thee. Want zeg nu zelf, er gaat toch niets boven een lekkere kop koffie? Pieter Kesselaers
Al vier jaar lang krijgt Viva Sara een vermelding in de prestigieuze Gault&Milau. De uitmuntende keuken en culinaire benadering van koffie en thee als basis voor foodpairing vallen bij de makers van de culinaire gids telkens weer in de smaak. ‘We willen er hier een écht koffie- en belevingscentrum van maken’, begint Peter Deprez. ‘Daarom hebben we niet alleen een bar, maar ook een baristatheater, take away-concept, een shop en is er een mogelijkheid om een 80-tal verschillende koffie-bereiden te proeven en kennis te maken met meer dan zestig theesoorten.’
Workshops
Bijna wekelijks vinden er bij Viva Sara diverse lezingen en workshops plaats. Op die manier willen ze koffie en thee op een totaal andere manier laten leren kennen. ‘Koffie en thee zijn een van de meest verhandelde producten ter wereld en toch kennen we er zo weinig van. Ook over het zetten van kopjes volgens de juiste spelregels, kan iedereen terecht in de Viva Sara Academy.’
Een echte favoriet heeft Peter niet. Maar hij benadrukt wel de grote variatie. ‘Koffie is een beetje zoals fruit. Ieder moment in het jaar heb je verschillende soorten, afhankelijk van het seizoen. Dus elke oogst brengt steeds nieuwe juweeltjes en smaakbommetjes. Dit steeds ervaren en opzoeken is voor ons dé uitdaging, want onze klanten willen steeds een nieuwe ontdekking. Wij zorgen daarvoor: Viva Sara is koffie en thee met een verhaal.’ M
Meer info op hun website www.vivasara.be of via facebook: https://www.facebook.com/VivaSaraKaffee/