Mealhero en De Vegetarische Slager bundelen de krachten

lekkere adresjes

BareFood Giulia: hippe ontmoetingsplaats voor genieters

Lange tafels, kunst en dierenschedels aan de muur en uitzicht over het groene Hasseltse Leopoldplein. BareFood Giulia is een...

MAVEN: high-end vleesrestaurent in Antwerps pakhuis op ‘t Zuid

Het getuigt van een flinke portief lef om in een tijdperk waarin vegetariërs als hip en trendy beschouwd worden,...

‘Viva Sara is koffie en thee met een verhaal’

Je kan een bakje troost drinken en je kan een bakje troost drinken in stijl. Bij Viva Sara in...
Pieter Kesselaers
Pieter richtte in 2016 Men's Room op, hetzelfde jaar waarin hij werk maakte van zijn zoontje Nibe. Houdt zich verder bezig met gamen, lezen en als er nog tijd overschiet: een loopje in het park.

Weet je nog toen we vorig jaar lyrisch waren over Mealhero? Het bedrijf laat je in enkele minuten een heerlijk gezonde maaltijd op tafel toveren. Dat bedrijf werkt sinds kort samen met De Vegetarische Slager voor nog meer lekkers. Pieter Kesselaers

Vers en gezond eten op drukke werkdagen is voor velen vaak een hele uitdaging. Bovendien winnen gerechten zonder vlees aan populariteit. Om in te spelen op de stijgende vraag naar vegetarische of veganistische maaltijden die bovendien makkelijk te bereiden zijn, slaat de Belgische scale up Mealhero de handen in elkaar met De Vegetarische Slager van Unilever. Samen laten ze zien dat vegetarisch of plantaardig koken niet alleen erg makkelijk is, maar vooral lekker.

Doorheen de jaren is ons kook- en eetgedrag enorm veranderd. Een drukke levensstijl vraagt om snel te bereiden gerechten. Bovendien gaat de voorkeur van steeds meer mensen uit naar een deels of volledig vegetarisch en soms zelfs veganistisch eetpatroon omwille van de gezondheidsvoordelen en de impact op het milieu.

flexitarisch

Om in te haken op de groeiende trend van flexitarisch eten, bundelt Mealhero de krachten met De Vegetarische Slager – ook wel de ‘slager’ van vleesvervangers genoemd. Plantaardige producten die het uiterlijk, de structuur én de smaak van vlees hebben. Zelfs trouwe vleesliefhebbers zullen dankzij dit gloednieuwe aanbod merken dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze vlees één of meerdere dagen per week achterwege laten.

menu op jouw maat

Ben je vegetariër, flexitariër, veganist of wil je gewoon eens zonder moeite een vegetarische maaltijd op tafel toveren? Zonder in te boeten op smaak, voegt Mealhero acht nieuwe gerechten toe aan hun aanbod in samenwerking met De Vegetarische Slager. Zo vind je er vanaf nu klassieke gerechten zoals ‘Boulettes Very Chouettes met krieken en appelmoes’, ‘Vol-au-vegan met regenboogwortels’ en ‘Boulettes Very Chouettes in tomatensaus’. Ook is er de ‘Braad Saucisse’ met champignons, erwtjes, worteltjes en aardappelen. Wie graag geniet van de Oosterse keuken kan kiezen voor de ‘Curry on’ in de wok of de ‘Thai Tanic Curry’.

persoonlijke chef in de keuken

Mealhero levert vriesverse ingrediënten aan huis die je zelf kan bereiden met behulp van de door hen ontwikkelde slimme stomer. De Mealhero-chefs geven je wekelijks de keuze uit meer dan dertig unieke recepten en tachtig afzonderlijke ingrediënten op maat van jouw gezinssituatie. Laat je onderdompelen in een walhalla van inspiratie voor de lekkerste stoomgerechten.

De slimme stomer herkent de ingrediënten en recepten aan de hand van een smart label op de verpakking. Zo weet het toestel perfect hoe lang elk afzonderlijk ingrediënt gestoomd moet worden opdat alles op hetzelfde moment klaar is. Vaak in minder dan dertig minuten.

over Mealhero

Mealhero is een snelgroeiende Belgische foodtech scale up die werd opgericht door Anton Claeys, Steven Debaere en Jeroen Spitaels. Doordat ze zelf werden geconfronteerd met de uitdaging om gezond te eten in combinatie met een drukke agenda, kwamen ze in 2017 op het idee van de slimme stomer en vriesverse foodbox. Mealhero levert smaakvolle vriesverse maaltijden aan huis die je makkelijk zelf bereidt met de slimme stomer met slechts minimale moeite.

over De Vegetarische Slager

Jaap Korteweg is 9e generatie boer en bedenken van De Vegetarische Slager. Hoe besluit iemand die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien op het Nederlandse platteland om Vegetarische Slager te worden? Toen de varkenspest Nederland in 1998 in de ban hield, werd Jaap gevraagd of zijn koelhuizen – die hij als boer gebruikte voor z’n uien en wortels – konden dienen als opslagplek voor tienduizenden kadavers.

Hij besloot vanaf dat moment vegetariër te worden. Maar hij miste de smaak van vlees zo, dat hij ervoor koos om wél nog dierlijk vlees te eten wanneer hij op restaurant ging. Gevolg: Jaap ging meerdere keren per week uit eten. Voor hem werd het duidelijk dat hij op zoek moest gaan naar iets wat zijn verlangen naar vlees kon vervullen, zonder dat er dieren aan te pas zouden komen. Dus ontwikkelde hij met enkele topchefs de perfecte vleesvervanger. Zijn grote ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze vlees van dieren één of meer dagen achterwege laten.

Meer info op www.mealhero.be en www.devegetarischeslager.be

Leave a Reply

duurzaam ondernemen

De Groene Stadshut zet duurzaamheid op eerste plaats

Bij De Groene Stadshut in Antwerpen kan je terecht voor ecologische workshops waarin je leert zeep, shampoobars en notitieboekjes maken. ‘We willen mensen tonen...

Lynk & Co: neem een auto-abonnement en red de aarde

Wat als je een abonnement kon nemen op een eigen auto, dat je van het ene op het andere moment kan opzeggen of terug...

HOST (House Of Sweets & Things) – het adres voor de bewuste fashionista

Je kan er terecht voor een verrassende collectie kleding, accessoires, decoratie, lifestyle items én zelfs een kopje koffie met iets zoets. HOST, of languit...

LIVE-TO-EXPRESS: oorbellen uit de jaren zestig (en later)

Fast fashion staat niet in het woordenboek van het jonge Antwerpse team van LIVE-TO-EXPRESS. LTE biedt vintage oorbellen aan die ze gerecupereerd hebben uit...

Zwitsers bedrijf Weleda maakt al honderd jaar 100% natuurlijke producten

Dit jaar viert het Zwitserse bedrijf Weleda haar honderdste verjaardag. Sinds 1921 maakt het 100% natuurlijke en gecertificeerde verzorgingsproducten en geneesmiddelen. De kans is...

Onze favoriete duurzame adresjes: van papierwaren tot mode

Duurzaam, ecologisch en eerlijk winkelen doe je bij onderstaande adresjes. Hier geldt maar één regel: het moet goed zijn voor mens én natuur. Van...

Redopapers: Tille en Linde ondernemen uit liefde voor papier en design

In 2018 werden Tille Lingier en Linde Luyten van Redopapers door Unizo uitgeroepen tot Starters van het Jaar. Met liefde voor papier, design en...

Zalando verkoopt nu ook tweedehandse mode

In onzekere tijden kiezen mensen steeds vaker voor tweedehands kledij. Zalando, Europa's grootste online platform voor mode en lifestyle, lanceerde deze week een nieuw...

Tiny House van 32m² is meest duurzame verblijf in Antwerpen

Het meest duurzame verblijf van Antwerpen is een 16de-eeuwse arbeiderswoning van 32m². Zelfs de locatie is uniek: het huis staat de Paardekensgang, een pittoreske...

soortgelijke content