RECEPT. Superkrokant en sappig Duroc d’Olives buikspek

Het water komt in ons in de mond als we nog maar denken aan stevig stuk vlees. Zeker wanneer het gaat om een mooi stuk Duroc d’Olives. De malsheid en sappigheid zorgen voor een combinatie die door kenners unaniem geloofd wordt. Het voeder dat de varkens dagelijks voorgeschoteld krijgen, is verantwoordelijk het succes van het spek. Al is de bereidingswijze minstens even belangrijk.

Superkrokant en sappig buikspek (voor 6 personen)

  • 1 kg buikspek met zwoerd (kraakbeen verwijderd)
  • 4 el sojasaus
  • 5 el rijstazijn
  • 2 el bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • een kopje tafelzout

Doe de sojasaus, rijstazijn, bruine suiker en knoflook in een kommetje en meng heel goed. Zoek een schaal waar je stuk buikspek net in past. Dep het vel van het buikspek heel goed droog. Leg het spek in de schaal en doe er de marinade bij. Let er goed op dat het vel niet vochtig wordt. Zorg dat de marinade tot maximum aan de rand van het vel komt. Zet een paar uur, hoe langer hoe beter, onafgedekt in de koelkast. Zo kan het vel nog beter uitdrogen en krijg je een krokantere korst.

Foto door Avocado van de Duivel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een ovenschaal waar je een rooster op kan leggen. Schenk water in de ovenschaal. Haal het buikspek uit de marinade en leg het op het rooster. Je moet ervoor zorgen dat het oppervlak van het spek gelijk is, dus stop eventueel propjes aluminiumfolie onder het spek, zodat het mooi gelijk is. Leg een dikke laag zout bovenop het vel. Door het vocht gaat dat straks een harde korst worden, die je er zo kan afhalen, en dit helpt weeral voor een héél krokant vel. Zet 40 minuten in de oven.

Haal het spek uit de oven en haal de zoutkorst eraf. Verhoog de temperatuur naar 220 graden. Zet het spek nog ongeveer 30 minuten in de oven. Je zou nu echt een heel mooi krokant korstje moeten hebben, met mooi sappig spek. Snij in plakjes en serveer. Laat het smaken en kraken!

Lees hier meer recepten van Avocado van de Duivel

Recent articles

Pro Cycling Manager 2021 (pc) en Le Tour de France 2021 (PS4) review – Pogacar het vuur aan de schenen

Op moment van schrijven rijdt toptalent Pogacar het peloton aan flarden en is diezelfde Sloveen al na drie etappes de gedoodverfde kandidaat zichzelf op...

NieR Replicant review – op zijn eigen manieR

De originele NieR scheerde geen hoge toppen, maar na een succesvolle opvolger (NieR Automata) waren we best benieuwd om de vernieuwde versie van het...

Outriders review – shooter uit Hollywood

De aarde is naar de bom, de mensheid heeft de planeet helemaal uitgeput en gaat elders op zoek naar grondstoffen. Twee schepen worden de...

It Takes Two – Ongeziene multiplayerervaring

Games die je samen op de bank speelt, met een bak bier tussen de benen en grote bak popcorn op de salontafel genieten onze...

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...

Leave a Reply