Men’s Room tipt: zes lekkere biertjes voor de donkere dagen

Het is weer vroeg donker, de kachel mag zo nu en dan weer aan en het is helemaal niet erg dat je op tijd je huispak aantrekt om binnen te blijven. Vergeet echter niet af en toe even te sporten. In voorgaande weken tipte Men’s Room jullie al enkele series en games, vandaag zijn de lekkere biertjes aan de beurt. Nog één tip: drink ze niet allemaal op één avond!

Gulden Draak Calvados Barrel Aged – Brouwerij Van Steenberge – Alcoholpercentage: 10,5%

Dit is gelijk een sterke, want dit goudkleurige bier heeft een tijdje op het vat gelegen en er is Calvados aan toegevoegd. De smaak is tegelijkertijd zoet en een klein beetje kruidig. Je koopt dit bier per fles van 0,75 liter. Ideaal om te delen dus!

Gulden Draak Calvados Barrel Aged – Brouwerij Van Steenberge – Alcoholpercentage: 10,5%

Bon-Bon-Bock – Brouwerij Het Uiltje – Alcoholpercentage: 6,5%

De Nederlandse brouwerij Het Uiltje staat bekend om de vindingrijke namen die het aan haar biertjes geeft en de grappige etiketten die men er op plakt. Echter smaakt het bier zelf in de meeste gevallen ook erg goed. In de tijd van de bockbiertjes probeert deze brouwerij het met Bon-Bon-Bock. Een bockbier met, zoals de naam al doet vermoeden, een zachte, chocolade-achtige smaak.

Öö XO (Cellar Series) – Põhjala – Alcoholpercentage: 11,5%

Deze zware jongen is gebrouwen in Estland. De porter is maandenlang gerijpt op cognacvaten en scoort erg hoog op Untapp’d. De prijs is ook relatief hoog, maar je krijgt er wel een heerlijk biertje voor terug.

Öö XO (Cellar Series) – Põhjala – Alcoholpercentage: 11,5%

Tripel van de Garre – Brouwerij Van Steenberge – Alcoholpercentage: 11%

Mensen die uit Brugge komen, moeten dit biertje kennen. Mensen die Brugge binnenkort bezoeken, moeten deze proberen. In een zeer smal steegje in Brugge genaamd de Garre, staat het gelijknamige café waar je dit heerlijke bier kan bestellen. Het beste drink je het van de tap, maar als je er geen genoeg van krijgen kan je ook een grote fles mee naar huis nemen.

Tripel van de Garre – Brouwerij Van Steenberge – Alcoholpercentage: 11%

Delirium Nocturnum – Huyge – Alcoholpercentage: 8,5%

Dit donkere bier is een klein beertje kruidig, maar heeft toch een volle, zachte smaak. Met 8,5% alcohol is dit een ideaal biertje om lekker bij de kachel te drinken. Het bier is zowel in flessen van 0,33l als in flessen van 0,75l verkrijgbaar.

Delirium Nocturnum – Huyge – Alcoholpercentage: 8,5%

La Trappe Quadrupel Oak Aged – Bierbrouwerij de Koningshoeven – Alcoholpercentage: 11%

In Berkel-Enschot, vlakbij Tilburg, staat de Koningshoeven. Hier worden de bieren van La Trappe gebrouwen. Vrijwel ieder La Trappe-biertje is de moeite waard, maar de Oak Aged quadrupels van de brouwerij zijn wel erg bijzonder lekker. Je kan ze ter plekke kopen in flessen van 0,375l en bij bepaalde kroegen in de omgeving Tilburg bestellen. Er wordt slechts een beperkt aantal vaten per jaar gebrouwen en de prijs is relatief hoog, maar veel lekkerder ga je je bier niet krijgen.

Recent articles

om op te eten

Volgens mijn moeder at oma iedere ochtend een kikker als ontbijt. Ik beeldde mij altijd in dat ze het arme diertje zorgvuldig dissecteerde en...

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...

‘Als je van spelen leren kan’ van Nele Flamang (boekrecensie)

Door de drukte van het leven zien we wat ons het meest dierbaar is over het hoofd: onze kinderen. In haar nieuwe boek Als...

Compaan legt brug tussen generaties: ‘Kijk! Moemoe wil videobellen’

Onze (over)grootmoeder is net zoals haar leeftijdsgenoten: ze zit vaak eenzaam in haar kamer, leest de Dag Allemaal,...

Vier vreemde sporten die je tijdens de zomerdagen kan doen

Nu het zonnetje weer schijnt, stromen de terrassen vol, worden de barbecues aangestoken en zoekt men massaal de parken en stranden op. Heerlijk die...
Dennis Van der beek
Dennis Van der beekhttp://Mensroom.be
Elk topteam heeft minstens één Hollander. Dus ook Men's Room kon niet achterwege blijven. Dennis is door zijn brede interesses een onmisbare schakel in het clubje van behaarde Belgen en welruikende dames.

Leave a Reply