Men’s Room tipt: zes lekkere biertjes voor de donkere dagen

Het is weer vroeg donker, de kachel mag zo nu en dan weer aan en het is helemaal niet erg dat je op tijd je huispak aantrekt om binnen te blijven. Vergeet echter niet af en toe even te sporten. In voorgaande weken tipte Men’s Room jullie al enkele series en games, vandaag zijn de lekkere biertjes aan de beurt. Nog één tip: drink ze niet allemaal op één avond!

Gulden Draak Calvados Barrel Aged – Brouwerij Van Steenberge – Alcoholpercentage: 10,5%

Dit is gelijk een sterke, want dit goudkleurige bier heeft een tijdje op het vat gelegen en er is Calvados aan toegevoegd. De smaak is tegelijkertijd zoet en een klein beetje kruidig. Je koopt dit bier per fles van 0,75 liter. Ideaal om te delen dus!

Gulden Draak Calvados Barrel Aged – Brouwerij Van Steenberge – Alcoholpercentage: 10,5%

Bon-Bon-Bock – Brouwerij Het Uiltje – Alcoholpercentage: 6,5%

De Nederlandse brouwerij Het Uiltje staat bekend om de vindingrijke namen die het aan haar biertjes geeft en de grappige etiketten die men er op plakt. Echter smaakt het bier zelf in de meeste gevallen ook erg goed. In de tijd van de bockbiertjes probeert deze brouwerij het met Bon-Bon-Bock. Een bockbier met, zoals de naam al doet vermoeden, een zachte, chocolade-achtige smaak.

Öö XO (Cellar Series) – Põhjala – Alcoholpercentage: 11,5%

Deze zware jongen is gebrouwen in Estland. De porter is maandenlang gerijpt op cognacvaten en scoort erg hoog op Untapp’d. De prijs is ook relatief hoog, maar je krijgt er wel een heerlijk biertje voor terug.

Öö XO (Cellar Series) – Põhjala – Alcoholpercentage: 11,5%

Tripel van de Garre – Brouwerij Van Steenberge – Alcoholpercentage: 11%

Mensen die uit Brugge komen, moeten dit biertje kennen. Mensen die Brugge binnenkort bezoeken, moeten deze proberen. In een zeer smal steegje in Brugge genaamd de Garre, staat het gelijknamige café waar je dit heerlijke bier kan bestellen. Het beste drink je het van de tap, maar als je er geen genoeg van krijgen kan je ook een grote fles mee naar huis nemen.

Tripel van de Garre – Brouwerij Van Steenberge – Alcoholpercentage: 11%

Delirium Nocturnum – Huyge – Alcoholpercentage: 8,5%

Dit donkere bier is een klein beertje kruidig, maar heeft toch een volle, zachte smaak. Met 8,5% alcohol is dit een ideaal biertje om lekker bij de kachel te drinken. Het bier is zowel in flessen van 0,33l als in flessen van 0,75l verkrijgbaar.

Delirium Nocturnum – Huyge – Alcoholpercentage: 8,5%

La Trappe Quadrupel Oak Aged – Bierbrouwerij de Koningshoeven – Alcoholpercentage: 11%

In Berkel-Enschot, vlakbij Tilburg, staat de Koningshoeven. Hier worden de bieren van La Trappe gebrouwen. Vrijwel ieder La Trappe-biertje is de moeite waard, maar de Oak Aged quadrupels van de brouwerij zijn wel erg bijzonder lekker. Je kan ze ter plekke kopen in flessen van 0,375l en bij bepaalde kroegen in de omgeving Tilburg bestellen. Er wordt slechts een beperkt aantal vaten per jaar gebrouwen en de prijs is relatief hoog, maar veel lekkerder ga je je bier niet krijgen.

Recent articles

MAMoiselle: 21 wensen voor een fantastisch 2021

2020 is voorbij. Tijd voor een nieuw begin en een frisse start. En ik weet het wel, het zou naïef zijn om te denken...

Mealhero en De Vegetarische Slager bundelen de krachten

Weet je nog toen we vorig jaar lyrisch waren over Mealhero? Het bedrijf laat je in enkele minuten een heerlijk gezonde maaltijd op tafel...

Mortal Kombat 11 Ultimate (PS4) review – Nog meer vechtplezier

Door de arcadehallen op de kermis hebben we ontdekt hoe leuk het is om iemand virtueel op het gezicht te slaan. Mortal Kombat 11...

Slide Stars (PS4) review – Temple Run met influencers en bananen

De term influencers zal je ongetwijfeld afgelopen jaren je om de oren geslagen zijn. Bij ieder nieuw social media platform ontstaan er nieuwe soorten...

Dragon Quest XI S – Echoes of an Elusive Age review – Meer dan een echo

Liefhebbers hoeven we niet meer over de streep te trekken, die hebben mogelijks de eerder verschenen Switch-versie al gespeeld. Voor nieuwkomers is Dragon Quest...

De kunst van het niks doen

We zijn dan toch eindelijk van 2020 vanaf geraakt. Het is voorbij, het zit erop, 't is gedaan. Dag en bedankt. Bedankt voor de...
Dennis Van der beek
Dennis Van der beekhttp://Mensroom.be
Elk topteam heeft minstens één Hollander. Dus ook Men's Room kon niet achterwege blijven. Dennis is door zijn brede interesses een onmisbare schakel in het clubje van behaarde Belgen en welruikende dames.

Leave a Reply