Het getuigt van een flinke portief lef om in een tijdperk waarin vegetariërs als hip en trendy beschouwd worden, een vleesrestaurant uit de grond te stampen. Beenhouwer Luc De Laet, ondernemer Wim Van der Borgt en keukentalent Jules Koninckx serveren in MAVEN betaalbaare vleesgerechten van dieren uit Europa. Pieter Kesselaers
- foto: Willem Van Puyenbroeck
‘Het meisje dat alles weet’ in het Hebreeuws en ‘one who understands’ in het oud-Engels. Dit is de vertaling van de zorgvuldig gekozen naam MAVEN van het nieuwe vleesrestaurant in de Luikstraat op het Antwerpse Zuid. Om precies te zijn is het het pakhuis Luiknatie dat omgetoverd werd tot een karaktervolle eetgelegenheid, waar je 7/7 kan dineren en lunchen. Het stukje geschiedenis herleeft zo in alle glorie.
eerlijk vlees
En dan heb je nog het vlees. We zouden haast vergeten dat er ook gegeten kan worden. Niet onbelangrijk voor een restaurant. MAVEN zet volop in op betaalbaar kwaliteitsvlees. In een interview met De Tijd gaf De Laet ooit toe dat we te veel vlees aten. ‘We eten best wat minder, maar wel beter vlees’, klonk het. Je vindt er dan ook alleen vlees waarvan de origine gekend is. Meestal uit Europa en steeds onder het goedkeurende oog van het trio. Wie voedde de dieren en, vooral, in welke omstandigheden leefden ze. M
Luikstraat 4, 2000 Antwerpen
website: www.maven-antwerp.be
Tripadvisor: MAVEN noble meat craft Antwerpen
openingsuren
maandag t.e.m. vrijdag : 12u – 14u en 18u – 22u
zaterdag : 18u – 23u
zondag: 11u30 doorlopend open tot 22u