Zoals de traditie voorschrijft, komt bierbrouwer Duvel ook deze lente weer met een nieuwe Duvel Tripel Hop. Het is de Tripel uit 2012 die vanonder het stof wordt gehaald en permanent en wereldwijd in de winkel komt te liggen. Het is de Duvel Tripel Hop met Amerikaanse hopsoort Citra die opnieuw wordt gelanceerd.
Bierbrouwer Hedwig Neven mag experimenteren en is verantwoordelijk voor de smaken van de Duvel Tripel Hop.’Het blijft me fascineren hoe je enkel met de pure basis ingrediënten een variërende complexiteit kan geven aan speciaalbier. Elke hopsoort heeft zijn eigen karakter dat zo bepalend is voor de smaak en het aroma van het bier. Bij het brouwen van Duvel Tripel Hop maken we gebruik van de dry-hopping techniek. Dan voegen we na de hoofdgisting, in dit geval Citra, hop toe. Hierdoor blijft het uitgesproken fruitige karakter meer dan subtiel waarneembaar in het finale bier.’
Citra
De hopsoort Citra is afkomstig uit de Yakima-vallei in Washington. De soort kaapte al veel prijzen weg en ook Hedwig Neven is laaiend enthousiast. ‘De Citra is een explosieve hop met een ‘in your face’-smaak van citrustoesten die erg complementair zijn aan de Duvel.’
Vanaf 3 maart wordt de Citra onder andere gelanceerd in Nederland.