10 straffe feiten over het menselijk lichaam

Weetjes zijn al-tijd leuk! Daarom gingen we op zoek naar tien leuke feiten over het menselijk lichaam.

1. Hoger IQ, meer dromen

Hoe slimmer je bent, hoe vaker je droomt. Sommige mensen beweren zelfs dat ze slimmer zijn in hun droom dan wanneer ze wakker zijn. Daarnaast helpt een hoog IQ bij het gevecht tegen mentale ziekten, zoals depressies en een burnout.

2. Hersenen veranderen van vorm

De vorm van je hersenen verandert tijdens je puberteit. De tienerjaren zijn belangrijk voor het vormen van een goed gevulde hersenpan.

3. Neus ruikt alles

Je neus hangt er niet voor niets. Het kleine uitsteeksel kan maar liefst 50.000 verschillende geuren herkennen. Ze worden niet alleen herkend, ook onthouden.

4. Al tanden voor je geboorte

Ook al duurt het maanden vooraleer ze zichtbaar worden, je tanden zitten al wel degelijk klaar van nog voor de geboorte. Zes maanden na de bevruchting beginnen ze te groeien.

5. Baby’s hebben altijd blauwe ogen

Het zal je vast al opgevallen zijn: alle baby’s hebben blauwe ogen. De melanine en het blootstelen aan UV-licht, brengen de ware kleur van je kijkers tevoorschijn.

6. Chocolade is beter dan seks

De meeste vrouwen verkiezen chocolade boven seks. Verschillende onderzoeken hebben dit aangetoond. Al zal het bruine stukje genot nooit een orgasme kunnen opwekken. Denken we.

7. Meeste botten in je voeten

Een volgroeid lichaam heeft 206 verschillende botten. Als je weet dat iedere voet er 26 telt, dan kan je met een simpele rekensom concluderen dat een vierde van het totale aantal botten in je stampers zit.

8. Een stap vraagt tweehonderd spieren

Stappen is lang niet zo vanzelfsprekend. Kijk maar naar de allerkleinsten, waarbij het toch flink wat moeite kost om een eerste stap te zetten. Voor één stap zijn namelijk tweehonderd spieren nodig.

9. Kleine teen verdwijnt

Er zijn onderzoeken gebeurd over het nut en de evolutie van je kleinste teen. Ja, we verzinnen en het niet. En wat blijkt? Het teentje wordt alsmaar kleiner. Mensen worden namelijk steeds minder mobiel, waardoor het nut ervan stilaan verdwijnt.

10. Haar is overbodig

Deze moest er zeker bij, aangezien het haar van ondergetekende stilaan als sneeuw voor de zon begint te verdwijnen. Hoewel gezichtsbeharing (zoals neushaar en wenkbrauwen) nodig zijn voor een optimale werking, is al de andere haargroei nutteloos. Je kan dus gerust zonder 90% van je haar. Yay!

Andere vermeldingen: je bent ‘s morgen een centimeter kleiner, de tong is de sterkste spier van het lichaam, de appendix is maakt witte bloedcellen aan maar is verder overbodig (net zoals dat haar van je), je kan jezelf niet kittelen.

Recent articles

NieR Replicant review – op zijn eigen manieR

De originele NieR scheerde geen hoge toppen, maar na een succesvolle opvolger (NieR Automata) waren we best benieuwd om de vernieuwde versie van het...

Outriders review – shooter uit Hollywood

De aarde is naar de bom, de mensheid heeft de planeet helemaal uitgeput en gaat elders op zoek naar grondstoffen. Twee schepen worden de...

It Takes Two – Ongeziene multiplayerervaring

Games die je samen op de bank speelt, met een bak bier tussen de benen en grote bak popcorn op de salontafel genieten onze...

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...

‘Als je van spelen leren kan’ van Nele Flamang (boekrecensie)

Door de drukte van het leven zien we wat ons het meest dierbaar is over het hoofd: onze kinderen. In haar nieuwe boek Als...
Pieter Kesselaers
Pieter Kesselaers
Pieter richtte in 2016 Men's Room op, hetzelfde jaar waarin hij werk maakte van zijn zoontje Nibe. Houdt zich verder bezig met gamen, lezen en als er nog tijd overschiet: een loopje in het park.

Leave a Reply