Een nieuw jaar vol goede voornemens is niets waard zonder goede eetgewoonten. Deze salade met kale, spinazie, gerookte zalm en avocadodressing van onze favoriete foodblogster Avocado van de Duivel, is alvast een goed begin. Het recept zit vol goede vetten en eiwitten en herstelt het lichaam in geen tijd weer naar zijn oorspronkelijke staat.
Voor 2 personen
- 1 zakje kale-spinazie-wortel mengeling
- ½ rode paprika
- enkele kerstomaatjes
- ½ komkommer
- 1 pakje gerookte zalm
- ½ blokje geitenkaas
- een handje cashewnoten
- een handje zadenmengeling (ik kreeg op de pressdays een zakje spruiten,
- superlekker, en die zijn tegenwoordig een vaste waarde op mijn slaatjes)
Voor de dressing
- 1 hele rijpe avocado (1 die te plat is om guacamole van te maken)
- 3 el yoghurt
- sap van 1 citroen
- peper en zout
- 1 el goede olijfolie
Verdeel het zakje kale-mengeling over 2 borden. Snij de paprika, kerstomaatjes en komkommer in blokjes en verdeel erover. Blend het vruchtvlees van de avocado samen met de yoghurt, het citroensap, de olijfolie en peper en zout, tot je een mooie lopende dressing hebt. Lepel over de groenten.
Snij de zalm in reepjes, en hak de cashews grof. Verdeel over de salade, overstrooi met verkruimelde feta en de zaadjes.
Happy lunchings!