Polar komt eind januari met de logische opvolger van de A360. De M200 registreert je stappen, activiteit, slaap en calorieverbruik en meet je hartslag aan de pols. Daarnaast geeft het horloge alarmen wanneer je inkomende gesprekken, tekstberichten en melding van al je social media. We kregen de kans om ermee aan de slag te gaan.
De Polar M400 is momenteel een van de populairste sporthorloges van het Scandinavische fitnessmerk. De nieuwe M200 gooit het over een andere boog, met onder andere hartslagmeting aan de pols en verwisselbare polsbanden. Dat zorgt voor meer comfort voor, tijdens en na het lopen. Om die soort van meting niet te hard te laten doorrekenen, moesten er keuze gemaakt worden. Het scherm is gebaseerd op een dot-matrix-technologie. Je kan dit het best vergelijken met spelcomputers uit de jaren negentig. Hierdoor houdt de batterij het tijdens GPS-gebruik tot zes uur uit. En da’s mooi.
Wanneer we de doos openen valt ons meteen iets op. Aan het horloge, verstopt onder de polsband, zit een usb-aansluiting die je rechtstreeks in je computer kan pluggen. Een oplaadkabel is daardoor niet nodig. Naast de borstband valt er met de laadkabel dus een tweede accessoire weg. Deze wordt wel meegeleverd maar is optioneel.
[beautifulquote align=”right” cite=””]Uniek voor een model van 150 euro is de toegang tot loopprogramma’s.[/beautifulquote]
De user inferface ziet er eenvoudig uit en is gemakkelijk in gebruik dankzij de twee drukknoppen aan de zijkanten van het horloge. De linkerknop brengt je terug naar het vorige scherm, de rechter laat je scrollen door het menu. Bij langdurig induwen bevestig je en ga je dieper het menu in. Standaard toont de M200 de tijd en datum. Met de modus Training kan het echt werk beginnen. Je kiest eerst een van de vele sporten (zwemmen, fietsen, lopen, wandelen, krachttraining) waarmee je wilt beginnen. De hartslag wordt snel gevonden en je bent klaar om te gaan. Tijdens het sporten word je op de hoogte gebracht van afgelegde afstand, hartslag en snelheid. Dat heeft uiteraard alleen toepassing op sporten waarbij een afstand relavant is, met als enige uitzondering zwemmen. Bij het zwemmen wordt alleen tijd en hartslag getoond.
Loopprogramma’s
Uniek voor een model van 150 euro is de toegang tot loopprogramma’s. Je kiest een loopdoel (5km, 10km, halve marathon of marathon) en Running Program stelt vervolgens een programma samen op basis van je actuele fitheid. Je kan dat downloaden naar het horloge en de evaluatie bekijken via de webservice van Polar. Bij andere merken betaal je voor dergelijke functie al snel meer dan tweehonderd euro. Polar Flow is de uitgebreide app die via je de smartphone of internetbrowser op te vragen is. Het toont uitgebreide informatie over je activeit, slaapanalyse en loopprogramma.
Fancy pants
Kleurtjes, kleurtjes, overal kleurtjes. Polar heeft duidelijk gedacht aan de modebewuste sporters die hun horloge willen matchen met hun outfit. In een handomdraai maak je het horloge los van de polsband, waarna deze kan vervangen worden in een zwarte, witte, rode, blauwe of gele variant. Die zijn afzonderlijk te verkrijgen voor twintig euro.
Conclusie
Zowel ervaren lopen als beginnende sporters zullen graag aan de slag gaan met de loopprogramma’s en meting aan de pols. Voor mensen met dunne armen valt het horloge groot uit. Geeks die kicken op kleurenschermpjes met uitgebreide smart-funties kiezen misschien beter voor de Polar m600, waarvan we binnenkort een review brengen. Die ligt intussen enkele maanden in de rekken.
Polar M200
€149,99