Zes tips voor een snelle powernap tijdens werk

Even de ogen dicht doen tijdens het werk. Het klinkt als muziek in de oren en een korte powernap schijnt zelf bevorderlijk te zijn. Wij hebben zes tips voor de mensen die graag een dutje doen.

Volgens onderzoek harkt ongeveer een derde van de mensen die een middagdutje doen meer dan €100.000 op jaarbasis binnen. Deze powernaps zijn goed, omdat ze je hersencapaciteit, geheugen en alertheid bevorderen. Daarnaast verlaagt het de kans op een hartaanval met 37%. De beste tijd is echter wel gedurende de werkdag, tussen 14:00 en 16:00 uur. Lijkt jou dat ook iets, lees dan verder voor een zestal belangrijke tips.

Tip 1: Begin op tijd

Het is belangrijk om op tijd aan je powernap te beginnen. Hoe later je het namelijk doet, hoe minder zwaar de voordelen wegen. Een te late dut kan zelfs averechts werken. Het is het beste als je rond 14:00 uur begint.

Tip 2: Popcorn

Het eten van popcorn kan ervoor zorgen dat jij sneller in slaap valt. De koolhydraten die in gepofte mais zitten helpen je lichaam bij het aanmaken van serotonine. Dat stofje zorgt ervoor dat je gemakkelijker in slaap valt.

Tip 3: Ga niet naar bed

Het is het best om niet in bed te gaan liggen wanneer je een powernap wil doen. Je hersenen gaan er vanuit dat je echt gaat slapen en zorgen ervoor dat je veel dieper slaapt. Hierdoor zal je veel vermoeider ontwaken dan je voor je middagdutje was. Ga lekker in een stoel of op een bank liggen.

Tip 4: Offline

Doe je telefoon uit en zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt. Vooral gezien het feit dat je maar kort gaat slapen, is iedere afleiding er één teveel.

Tip 5: Donker

Zorg ervoor dat je in een donkere ruimte komt wanneer je je powernap gaat doen. Licht is net als geluid ook een afleiding en zorgt ervoor dat je minder snel in slaap komt.

Tip 6: Houd het kort

Een middagdutje is vooral nuttig wanneer deze kort is. Volgens onderzoek is een duur van zes tot dertig minuten het beste. Daarbij schijnt het dat tien minuten het meest effectief is. Je zou dus tijdens je lunch prima even kunnen gaan slapen.

Recent articles

It Takes Two – Ongeziene multiplayerervaring

Games die je samen op de bank speelt, met een bak bier tussen de benen en grote bak popcorn op de salontafel genieten onze...

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...

‘Als je van spelen leren kan’ van Nele Flamang (boekrecensie)

Door de drukte van het leven zien we wat ons het meest dierbaar is over het hoofd: onze kinderen. In haar nieuwe boek Als...

Compaan legt brug tussen generaties: ‘Kijk! Moemoe wil videobellen’

Onze (over)grootmoeder is net zoals haar leeftijdsgenoten: ze zit vaak eenzaam in haar kamer, leest de Dag Allemaal,...

Vier vreemde sporten die je tijdens de zomerdagen kan doen

Nu het zonnetje weer schijnt, stromen de terrassen vol, worden de barbecues aangestoken en zoekt men massaal de parken en stranden op. Heerlijk die...
Dennis Van der beek
Dennis Van der beekhttp://Mensroom.be
Elk topteam heeft minstens één Hollander. Dus ook Men's Room kon niet achterwege blijven. Dennis is door zijn brede interesses een onmisbare schakel in het clubje van behaarde Belgen en welruikende dames.

Leave a Reply