De tien beste games van 2017 volgens Men’s Room

Er stroomt gamersbloed door de aderen van ieder Men’s Room-redactielid. Het was dan ook niet moeilijk om een lijstje samen te stellen van onze favoriete games van 2017. Met een hoofdrol voor de Switch, een Nederlands ontwikkelhuis en Japanse rollenspellen.

10. Uncharted: The Lost Legacy (PS4)

De bejuwbelde gamereeks Uncharted is misschien wel de meest succesvolle van de afgelopen jaren. The Lost Legacy bevestigt de regel van leuke gameplay en dito sfeertje.

9. NBA Live 18 (PS4, Xbox One)

De FIFA van het basket komt ieder jaar met een straffe game. Door de kenners bestempeld als teleurstellend, door onze redactieleden een must-have voor fans van natte oksels en oranje ballen.

8. WRC 7 (pc, PS4, Xbox One) – review

Racefans hebben een vette kluif aan WRC 7. Rallyrijden was al jaren niet meer zo leuk.

7. Project Cars 2 (pc, PS4, Xbox One) – review

Onze racegame van het jaar.

6. Wolfenstein II: The New Colossus (pc, PS4, Xbox One, Switch (2018)) – review

Het eerste deel was al een groot succes, en deze knaller doet er nog een schepje bovenop. Nazi’s afknallen was nog nooit zo leuk.

5. Persona 5 (PS4)

Japanse rollenspellen zijn niet voor iedereen weggelegd. Fans van het genre hebben met Persona 5 een goudklomp in handen. Een diepgaand vechtsysteem en een episch verhaal vormen de basis.

4. NieR: Automata (pc, PS4)

Zo Japans als het maar kan zijn: een heerlijke gameplay en adembenemende graphics.

3. Horizon Zero Dawn (PS4)

Het Nederlansde productiehuis Guerilla Games levert een titel af die weinig aan de verbeelding over laat. Een knappe open wereld, boeiend hoofdpersonages en fijn gevechtsysteem.

2. Mario Odyssey (Switch) – review

Mario is na jaren afwezigheid helemaal terug. Je verkent met de loodgieter een echte wereld, waarin je hoed de hoofdrol heeft. Verplichte kost voor iedereen met een Switch.

1. Zelda: Breath of the Wild (WiiU, Switch)

Een game die al sinds de lancering van de Switch beschikbaar was. De verkoopcijfers liegen er niet om: de grootste Zelda-game ooit en een system seller die je tientallen uurtjes zoet zal houden.

Vallen net buiten de top-10: Stardew Valley (Switch), Metroid Samus Returns (Nintendo 3DS), MX GP3 (pc, PS4 en Xbox One) en Call of Duty: WW2 (pc, Xbox One, PS4)

Recent articles

‘In de stilte ligt het antwoord’ van Ryan Holiday (boekrecensie)

In onzekere tijden hebben we allemaal nood aan een houvast, aan voorbeelden en aan praktische tips hoe je moet omgaan met al dat negatieve...

Crash Bandicoot 4: It’s About Time (PS4) review – Het werd tijd!

Woebegedjab? Hoegoeda? Hoe heet dat dekselse masker dat Crash Bandicoot vroeger voor zijn gezicht droeg voor extra bescherming? In plaats van het op te...

Monster Truck Championship (PS4) review – Race-culthit in wording

Met extravagant spectaculaire shows heeft het Monster Trucks genre vooral in de USA, het land waar over-the-top entertainment een religie is, een grote fan-base....

België heeft eigen videogamemuseum

Het is geen algemene kennis, maar België heeft een gamer die eigenlijk al een tijdje in een museum hoort, namelijk ondergetekende. Nu komt daar...

Tennis World Tour 2 (PS4) review – Op de juiste koers

Na de release van het eerste deel in 2018, is op 22 september Tennis World Tour 2 verschenen. Het eerste deel werd niet goed...

Zalando verkoopt nu ook tweedehandse mode

In onzekere tijden kiezen mensen steeds vaker voor tweedehands kledij. Zalando, Europa's grootste online platform voor mode en lifestyle, lanceerde deze week een nieuw...
Pieter Kesselaers
Pieter Kesselaers
Pieter richtte in 2016 Men's Room op, hetzelfde jaar waarin hij werk maakte van zijn zoontje Nibe. Houdt zich verder bezig met gamen, lezen en als er nog tijd overschiet: een loopje in het park.

Leave a Reply