REVIEW. Tennis World Tour: een bal in het net, tweede opslag een ace?

Het is alweer sinds 2011 op de PS3 geleden dat we met Top Spin 4 virtueel een balletje over het net konden kreunen. Is na al die tijd Tennis World Tour de ace waar we op zaten te wachten of wordt het een dubbele fout?

Rise to the topWanneer het al zo lang geleden is, dan is een beetje oefening geboden en het eerste wat opvalt in het hoofdmenu is de Tennis School. Hier kan je proberen zowel de basis alsook de meer gevorderde slagen en bewegingen onder de knie te krijgen. Door de behaalde vorderingen in je carrière kan je hier ook meer specialistische slagen vrijspelen voor je gedigitaliseerde alter ego.

Je kan een enkele wedstrijd of een eigen gemaakt tornooi spelen tegen de AI of een vriend met je eigen gecreëerde speler of één van de 29 andere bekende speelsters en spelers zoals bijvoorbeeld een David Goffin. Toch blijft het leuker om via de carrière mode je eigen speler te creëren en die te laten groeien tot een tennis legende. De carrière mode is in vele opzichten uitgebreid maar in mijn optiek te complex gemaakt. Bovendien krijg je nooit het gevoel echt betrokken te zijn en daar wordt gelijk het grote pijnpunt blootgelegd dat jammer genoeg de rode draad in de game blijkt te zijn: een jammerlijk gebrek aan sfeer, beleving en controle!

Out! The ball is out!

Je speler heeft de neiging om onverwacht een andere kant op te lopen of slaat een andere slag dan jij via je controller hebt aangegeven. Je voelt geen verschil of je op gras, gravel of harde ondergrond speelt. De weinige reacties van het publiek klinken vreemd en zijn net zoals het summiere en repetitieve commentaar zo tenenkrommend dat de besnaring van je tennisraket spontaan losschiet.

Dit is trouwens het soort game dat schreeuwt om online gespeeld te worden maar bij het menu-item “Online Play” staat simpelweg “coming soon”! Wablief?

Stop bugging the umpire!

Wanneer je goed zoekt dan vind je zeker een paar leuke spelbelevingen in de game maar het is de vraag of je daar het geduld voor hebt. De kwaliteit van de game is beneden alle peil en voelt op alle vlakken onafgewerkt. Wanneer je bovendien regelmatig terug op je PS4 menu terecht komt met de melding “unexpected error” dan bekruipt je heel sterk het gevoel dat je niet met een volwaardige game bezig bent maar met een pre-beta.

Conclusie

Ben je een die-hard fan van de tennissport dan kan je Tennis World Tour een kans geven zodra die in de budget-rekken is terecht gekomen. Ben je geen fan, bespaar je dan de aankoop en gebruik dat geld om met de vrouw van je leven punten te scoren op een terrasje.

De makers hebben intussen al verschillende patches gelanceerd om de speelbaarheid te verbeteren.

Tennis World Tour (PS4)
4.2 Onze score
Gameplay5.3
Graphics6.5
Geluid2
Levensduur3

Recent articles

MAMoiselle: 21 wensen voor een fantastisch 2021

2020 is voorbij. Tijd voor een nieuw begin en een frisse start. En ik weet het wel, het zou naïef zijn om te denken...

Mealhero en De Vegetarische Slager bundelen de krachten

Weet je nog toen we vorig jaar lyrisch waren over Mealhero? Het bedrijf laat je in enkele minuten een heerlijk gezonde maaltijd op tafel...

Mortal Kombat 11 Ultimate (PS4) review – Nog meer vechtplezier

Door de arcadehallen op de kermis hebben we ontdekt hoe leuk het is om iemand virtueel op het gezicht te slaan. Mortal Kombat 11...

Slide Stars (PS4) review – Temple Run met influencers en bananen

De term influencers zal je ongetwijfeld afgelopen jaren je om de oren geslagen zijn. Bij ieder nieuw social media platform ontstaan er nieuwe soorten...

Dragon Quest XI S – Echoes of an Elusive Age review – Meer dan een echo

Liefhebbers hoeven we niet meer over de streep te trekken, die hebben mogelijks de eerder verschenen Switch-versie al gespeeld. Voor nieuwkomers is Dragon Quest...

De kunst van het niks doen

We zijn dan toch eindelijk van 2020 vanaf geraakt. Het is voorbij, het zit erop, 't is gedaan. Dag en bedankt. Bedankt voor de...
Alain Van Der Steen
Alain Van Der Steen
Alain is de oudste van de redactie en er wordt verteld dat hij lang geleden nog tegen de Duitsers gevochten heeft. Waarschijnlijk in Call of Duty, denken we.

Leave a Reply