REVIEW. WWE 2K19 (PS4) – Worstelen met gemengde gevoelens

Zo nu en dan moet je eens buiten je comfortzone treden en iets doen waar je niet zo bekend mee bent. Dat heb ik de afgelopen anderhalve week gedaan door te worstelen. Maak je geen zorgen, het was slechts virtueel worstelen in de game WWE 2K19. Tijdens het spelen heb ik me afgevraagd wat de game te bieden heeft voor de fans van de sport en voor ieder andere gamer. Na een aantal flinke sessies worstel ik met gemengde gevoelens.

Wat allereerst opvalt wanneer je begint te spelen, is dat het op visueel vlak nog wat te wensen over laat. Vooral de worstelaars die deelnemen in WWE 2K19 lijken een aantal jaar stil te hebben gestaan in de tijd, zeker als je het vergelijkt met enkele andere recent uitgekomen sportgames. Hetzelfde geldt voor het commentaar dat regelmatig de plank mis slaat.

Fijne mechaniek

Daar tegenover staat dat de mechaniek van het aanvallen, het grijpen en het pareren van aanvallen wel erg goed werkt. Dit is de basis van het worstelen en het voelt ook een beetje aan alsof je daadwerkelijk een WWE match aan het spelen bent.

Deze mechaniek heb je redelijk snel door, maar om er echt goed in te worden, zal je even aan de bak moeten. WWE 2K19 kent vele grepen, aanvallen en andere bewegingen, waardoor geen enkele pot hetzelfde lijkt en je soms alles uit de kast moet halen om je tegenstander te vermoeien en uiteindelijk te verslaan.

De fan

Met een carrièremode en de showcasemode zal de fan van WWE zeker aan zijn trekken komen. De carrière laat je namelijk als laag geklasseerde worstelaar opwerken tot een echte WWE-worstelaar. Je zal een complete carrière doorlopen en daarbij vele andere worstelaars tegenkomen. Het mooie hieraan is dat het begeleid wordt door de stemmen en beelden van echte worstelaars. Enig minpuntje is dat de progressie die je boekt erg mondjesmaat gaat.

De showcasemode staat in WWE 2K19 in het teken van Daniel Bryan en in ieder hoofdstuk speel je een gedenkwaardige wedstrijd uit zijn carrière. Buiten de wedstrijden om wordt zijn verhaal in stijl van een documentaire verteld.

De leek

Heb je, net als ondergetekende, helemaal niets met worstelen, dan kunnen de verschillende modi je wel plezier bieden. Met wat vrienden op de bank een kooigevecht of een gevecht met grote hoofden is immers best vermakelijk. Echter zal het gros van de game geduld van je eisen en moet je eigenlijk wel van de sport houden om er echt lang mee zoet te zijn.

Conclusie

Er is een overvloed aan speltypen in WWE 2K19, waarvan de showcasemode en de carrière het meest in het oog springen. De vele minpunten die het spel kent, worden voor een groot deel goed gemaakt door een solide basisgameplay.  Echter blijft het een game die vooral is weggelegd voor fans van de sport.

WWE 2K19 (PS4)
6.9 Onze score
Gameplay7.2
Graphics5.7
Geluid6.4
Levensduur6.6

Recent articles

Call of Duty: Cold War review – Geen COD in een zak

Telkens er een nieuwe Call of Duty verschijnt, is het feest. Spelers vanuit alle uithoeken van de wereld verzamelen zich massaal op de servers...

foesballen

Ik kijk zoals iedereen wel eens naar een voetbalwedstrijd. Iedere keer valt het op dat er nauwelijks sprake is van liefdevolle taferelen Er wordt...

Een winter vol verhalen (boekreview) – Hartverwarmend

Om de eenzame wintermaanden te overbruggen, komt uitgeverij Balans met Een winter vol verhalen. Korte verhalen, gedichten, brieven en opstellen met een...

Club Flo: zelfgemaakte dildo’s en VR-porno

In haar eerste eigen programma Club Flo praat Flo Windey vanaf donderdag 19 november om 21.45 over datgene waar doorgaans moeilijk over gepraat wordt....

Baden in (wijn)bubbels

Waarom baden met een glas rosé als je kan baden ín een glas rosé. De droom van iedere wijnliefhebber komt uit met deze schuimzeepjes....

Videogame rond internationale influencers gelanceerd

Twintig internationale influencers krijgen de hoofdrol in de nieuwe videogame Slide Stars voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Twee Nederlands pronken op...
Dennis Van der beek
Dennis Van der beekhttp://Mensroom.be
Elk topteam heeft minstens één Hollander. Dus ook Men's Room kon niet achterwege blijven. Dennis is door zijn brede interesses een onmisbare schakel in het clubje van behaarde Belgen en welruikende dames.

Leave a Reply