REVIEW. Garmin Forerunner 935: ‘Stijlvol lichtgewicht tjokvol features’

Triatleten en fanatieke sporters kunnen sinds eind april aan de slag met de Garmin Forerunner 935. Het is de opvolger van de 920xt, met nu polshartslagmeter en een design dat sterk doet denken aan de Garmin Fenix 5. We gingen ermee aan de slag en waren danig onder de indruk.

[beautifulquote align=”right” cite=””]De Forerunner 935 is een stijlvol sporthorloge boordevol features[/beautifulquote]Garmin maakt al jaren horloges die geschikt zijn voor sporters die iets meer willen dan eenvoudige functies. Het is zonder twijfel dé grondlegger van de sporthorloges zoals wij ze nu kennen. De Forerunner draagt veelal een prijskaartje met een waarde boven het gemiddelde, toch is de kwaliteit ervan uitstekend. Want het is simpel: wie vaak loopt draagt best een Garmin, sporadische bewegers hebben genoeg aan een goedkoper model met basismogelijkheden.

Door het straffe uitzicht en stijlvolle (aanpasbare) wijzerplaat, bespaar je overigens op een horloge dat moet passen onder je dure kostuum: de Forerunner straalt klasse uit en is niet minder mooi dan bijvoorbeeld een Rodania of Diesel. In tegenstelling tot de Garmin Fenix 5, is de behuizing van plastiek, wat een pak scheelt in gewicht. Je wilt toch niet de piste in met een halve kilo metaal om je arm? Het scherm werkt volledig via aanraakbediening, knoppen aan de zijkant maken navigeren gemakkelijker.

Multisport

De Forerunner 935 is niet alleen bedoeld voor de hardlopende medemens. Fietsers, zwemmers, wandelaars, golfers, je kan het zo gek niet bedenken, kunnen hun activiteit tracken. Afhankelijk van de sport die wordt uitgeoefend, kunnen gebruikers relevantie informatie op het scherm aflezen. Snelheid, afgelegde afstand, cadans, tijdsduur en verbrande calorieën worden tijdens het sporten getoond. Achteraf krijg je een rapport met een handige samenvatting over je prestatie. Die kan je dan delen met je vrienden via de smartphone.

Zit je al langer dan goed voor je is op je achterste? Dan wordt je aan de hand van herinneringen op de hoogte gebracht dat het tijd is om de benen te strekken. Daarnaast houdt het bij hoe vaak je trappen hebt genomen, hoeveel stappen je hebt gezet, wat de luchtdruk is, op welke hoogte je vertoeft en wat de temperatuur bedraagt. Het horloge werkt tot op vijftig meter onder water. Ga er dus gerust mee douchen, zwemmen en als je de afwas doet: geen enkel probleem.

Allemaal functies waar je als triatleet en reiziger zeker baat bij hebt. Maar nogmaals: recreanten hebben geen baat bij  hoogte en luchtdruk. De Forerunner 235 (289 euro) en zelfs de Forerunner 25 (109,99 euro) doen uitstekend dienst als instapmodel. Die raden we aan voor joggers die zich voor het eerst wagen aan de vijf kilometer.

Features

Zoals eerder vermeld gebeurt de hartslagmeting aan de pols. De borstband, die vaak irritant is, mag dus definitief de vuilbak in. Garmin voorziet wel een borstband die voor nog meer functionaliteit zorgt. De meting aan de pols is accuraat en wordt weergegeven tijdens het sporten of gewoon overdag. Met zijn 49 gram is het nieuwe model maar liefst 12 gram lichter dan zijn voorganger. Dit biedt extra draagcomfort tijdens de trainingen.

Personen, haast iedereen dus, met een iPhone of ander compatibel mobieltje hebben toegang tot de Garmin Connect-app. Via je smartphone maak je deel uit van een online community waarmee je prestaties gedeeld kunnen worden. Wanneer je verbindt via bluetooth, worden notificaties naar je horloge doorgestuurd. Inkomende gesprekken, berichten en meldingen uit apps komen met een trilling en/of signaal binnen.

De batterijduur is vaak het probleem bij goedkopere modellen, maar de Forerunner 935 weet daar wel raad mee. Na het opladen voorziet Garmin een duur van twee weken, zonder het gebruik van GPS. Wie wel buitenshuis gaat sporten, moet tevreden zijn met 24 uur. Erg degelijk, dus.

Verdict (nee, we zijn niet verdikt de laatste weken)

We kunnen ons geen leven zonder smartwatch voorstellen. En hoewel de nieuwe Garmin Forerunner 935 vooral naar voor wordt geschoven als horloge voor fanatieke sporters, hebben ook minder gedreven atleten genoeg redenen om tot aankoop over te gaan. Al lijkt 549 euro alleen te verantwoorden voor triatleten en mensen die zich dagelijks in het zweet sporten.

 

Garmin Forerunner 935

€549

8.7

Functies


9.2/10

Prijs


7.5/10

Batterijduur


9.0/10

Scherm


9.0/10

Pros

  • Design
  • Batterijduur
  • Licht
  • Ongelofelijk veel mogelijkheden

Cons

  • Prijzig (als je niet alle functies gebruikt)


Recent articles

Pro Cycling Manager 2021 (pc) en Le Tour de France 2021 (PS4) review – Pogacar het vuur aan de schenen

Op moment van schrijven rijdt toptalent Pogacar het peloton aan flarden en is diezelfde Sloveen al na drie etappes de gedoodverfde kandidaat zichzelf op...

NieR Replicant review – op zijn eigen manieR

De originele NieR scheerde geen hoge toppen, maar na een succesvolle opvolger (NieR Automata) waren we best benieuwd om de vernieuwde versie van het...

Outriders review – shooter uit Hollywood

De aarde is naar de bom, de mensheid heeft de planeet helemaal uitgeput en gaat elders op zoek naar grondstoffen. Twee schepen worden de...

It Takes Two – Ongeziene multiplayerervaring

Games die je samen op de bank speelt, met een bak bier tussen de benen en grote bak popcorn op de salontafel genieten onze...

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...
Pieter Kesselaers
Pieter Kesselaers
Pieter richtte in 2016 Men's Room op, hetzelfde jaar waarin hij werk maakte van zijn zoontje Nibe. Houdt zich verder bezig met gamen, lezen en als er nog tijd overschiet: een loopje in het park.

Leave a Reply

Garmin Forerunner 935

€549
8.7

Functies

9.2/10

Prijs

7.5/10

Batterijduur

9.0/10

Scherm

9.0/10

Pros

  • Design
  • Batterijduur
  • Licht
  • Ongelofelijk veel mogelijkheden

Cons

  • Prijzig (als je niet alle functies gebruikt)