REVIEW. Burnout Paradise Remastered – Opgepoetste oldtimer

Harde rockmuziek, ronkende motoren, een grote open wereld, verbazingwekkende snelheden en veel crashes. In 2008 waren dit de ingrediënten van de legendarische racegame Burnout Paradise. Omdat deze game zo ontzettend goed is, heeft men besloten om het nog een keer uit te brengen voor de huidige generatie consoles. Is Burnout Paradise Remastered tien jaar later nog steeds een racegame om rekening mee te houden? Je leest het in deze review.

[dropcap]Kijkend[/dropcap] naar mijn persoonlijke interesse zijn de games uit de Burnout-serie altijd ideaal geweest. Aangezien mijn interesse in auto’s en de autosport nihil is, moet een racegame niet te serieus zijn. Nadat de console opgestart is wil ik direct racen, het liefst met een zo hoog mogelijke snelheid en veel spektakel. Het eindeloos tunen van auto’s en het masteren van bepaalde skills door verplichte opdrachten uit te voeren, is meer iets voor de echte racefanaat. Ik wil het simpel en spectaculair en dat is precies wat Burnout Paradise biedt.

De spectaculaire races die het spel je voorschotelt zijn  erg divers. In veel gevallen moet je zorgen dat je sneller bij het eindpunt bent dan je tegenstanders, in andere gevallen is het de bedoeling dat je een x aantal tegenstanders uitschakelt en er zijn ook races waarbij heelhuids de finish halen je einddoel is. In al deze modi staat de snelheid hoog in het vaandel en vliegen de brokstukken je om de oren. Door riskante manoeuvres te maken, zoals tegen het verkeer in te rijden, te driften of stunts uit te voeren, vult je boostmeter zich en kan je nog sneller. Het voelt heerlijk om met je auto of motor allerlei gekke capriolen uit te halen en andere weggebruikers te laten crashen.

Open wereld

Alle races en uitdagingen die je voor je kiezen krijgt, spelen zich af in de open wereld die Paradise City heet. Je kan hier naar hartenlust rondrijden en op het moment dat jij er zin in hebt een race starten op de daarvoor bestemde plekken. De races kennen geen vaste route, wat in het begin wennen is. Je kan zelf bepalen welke weg je kiest, zolang je je doel maar bereikt. Dit is niet voor iedereen (lees mezelf) goed weggelegd, maar het werkt wel degelijk, omdat je de stad steeds beter leert kennen en vele sluiproutes zult ontdekken.

Online

Offline kan je de stad goed leren kennen en vele content vrijspelen, maar wil je echt optimaal genieten, dan zit je binnen enkele drukken op de knop online, om het aldaar op te nemen tegen tegenstanders van vlees en bloed of om met andere spelers diverse uitdagingen aan te gaan.

Gemakzuchtig, maar te vergeven

Burnout Paradise Remastered verschilt in weinig opzichten met het origineel. De overzetting is vrij karig te noemen, omdat enkel de downloadable content is toegevoegd en de resolutie wat is opgeschaald. De ontwikkelaars brengen het er wat dat betreft wel gemakkelijk vanaf, maar dat is ze enigszins vergeven. De toegevoegde content geeft je namelijk veel extra’s zoals de Cops and Robbers mode en Big Surf Island. Op dit afzonderlijke gebied kan je je vooral focussen op checkpoint races en stunts en dat geeft je weer enorm veel extra plezier.

Hoewel het spel een hogere resolutie kent dan het origineel is er grafisch niet veel aan gedaan. Het ziet er prima uit, maar het is niet om van versteld te staan. De originele soundtrack met veel rockmuziek is in stand gehouden, met als hoofdtrack Paradise City van Guns’n Roses. Ideale muziek voor een snelle race.

Conclusie

De ietwat luie ontwikkelaars van Burnout Paradise Remastered zijn er in geslaagd om een topgame af te leveren, maar we mogen concluderen dat dit vooral komt, omdat de originele game al als een huis stond. Tel daarbij op dat er nadien eigenlijk geen vergelijkbare games van vergelijkbare kwaliteit zijn uitgekomen en je komt tot de conclusie dat Burnout Paradise dé racegame is voor mensen die van snelheid, simpliciteit, actie en spektakel houden. Dan vergeven we de ontwikkelaars maar even dat ze lui zijn geweest.

Burnout Paradise Remastered
8.2 Onze score
Gameplay8.6
Graphics8
Geluid8
Levensduur8

Recent articles

MAMoiselle: 21 wensen voor een fantastisch 2021

2020 is voorbij. Tijd voor een nieuw begin en een frisse start. En ik weet het wel, het zou naïef zijn om te denken...

Mealhero en De Vegetarische Slager bundelen de krachten

Weet je nog toen we vorig jaar lyrisch waren over Mealhero? Het bedrijf laat je in enkele minuten een heerlijk gezonde maaltijd op tafel...

Mortal Kombat 11 Ultimate (PS4) review – Nog meer vechtplezier

Door de arcadehallen op de kermis hebben we ontdekt hoe leuk het is om iemand virtueel op het gezicht te slaan. Mortal Kombat 11...

Slide Stars (PS4) review – Temple Run met influencers en bananen

De term influencers zal je ongetwijfeld afgelopen jaren je om de oren geslagen zijn. Bij ieder nieuw social media platform ontstaan er nieuwe soorten...

Dragon Quest XI S – Echoes of an Elusive Age review – Meer dan een echo

Liefhebbers hoeven we niet meer over de streep te trekken, die hebben mogelijks de eerder verschenen Switch-versie al gespeeld. Voor nieuwkomers is Dragon Quest...

De kunst van het niks doen

We zijn dan toch eindelijk van 2020 vanaf geraakt. Het is voorbij, het zit erop, 't is gedaan. Dag en bedankt. Bedankt voor de...
Dennis Van der beek
Dennis Van der beekhttp://Mensroom.be
Elk topteam heeft minstens één Hollander. Dus ook Men's Room kon niet achterwege blijven. Dennis is door zijn brede interesses een onmisbare schakel in het clubje van behaarde Belgen en welruikende dames.

Leave a Reply