REVIEW. Unravel Two: met z’n tweeën onder de wol

Electronic Arts heeft tussen alle bombarie van de E3 het spel Unravel Two online gegooid. In deze opvolger van Unravel loods je twee wollen poppetjes door een zevental levels, waarin puzzelen en platformen centraal staan en dat voor slechts twintig euro. Klinkt geweldig, maar is het ook geweldig?

De hoofdrolspelers uit Unravel Two zijn de Yarny’s. Deze schattige wollen beestjes bestaan uit een lang stuk draad waarmee ze ook aan elkaar vast zitten. Ze kunnen zich zelf afrollen/ontrafelen en gebruiken die techniek om hindernissen te overbruggen en puzzels op te lossen. Beide poppetjes zijn tegelijkertijd of afzonderlijk te besturen, maar zullen altijd aan elkaar vast blijven zitten, waardoor je niet te ver uit elkaar zal geraken.

Het touw gebruik je om onder andere bruggen te bouwen en lianen te maken, waarmee je zeer gemakkelijk op vrijwel iedere plek in een level kan komen. De Yarny’s die je bestuurt moeten elkaar in die zin ook faciliteren. De puzzels die je voorgeschoteld krijgt vereisen zo nu en dan enig denkwerk.

In je eentje kan je prima de controle nemen over beide Yarny’s, maar zoals de naam al doet vermoeden, speel je het spel het best met zijn tweeën. Elkaar helpen is immers vermakelijker dan zelf twee poppetjes onder je hoede te nemen.. Het enige dat dan erg zonde is, is het feit dat Unravel Two alleen lokale multiplayer ondersteunt, waardoor je genoodzaakt bent om iemand een avondje uit te nodigen.

Onder de wol

Aan één avondje heb je namelijk wel genoeg om Unravel Two tot een einde te brengen. De zeven levels die het spel rijk is, zullen niet veel meer dan vier uur van je tijd in beslag nemen en daarna zijn er nog enkele korte uitdagingen om wat uiterlijke aanpassingen voor de Yarny’s vrij te spelen.

Na die vier uur heb je het waarschijnlijk al wel gezien met Unravel Two, want het spel is een beetje traag. Hoewel de besturing best uitgebreid is en zeker goed werkt, wordt er een compleet level aan gewijd, waarin je nergens de druk voelt om snelle beslissingen te maken. Door een verkeerde beslissing of een te late reactie zal je niet het onderspit delven. Je moet alleen weer een stuk opnieuw spelen, waardoor je langzaam in slaap gesust wordt en het liefst onder de wol wil kruipen.  De daaropvolgende levels schroeven het tempo zeer geleidelijk op, maar pas tijdens de laatste levels krijg je het gevoel dat je behendigheid licht getest wordt.

Fotorealistisch

Unravel Two is soms een plaatje als het gaat om de graphics. De wereld waarin je verwikkeld raakt is fotorealistisch en vooral erg indrukwekkend, omdat de Yarny’s zo klein zijn. Objecten die voor ons klein zijn, worden gigantisch afgebeeld in de verschillende levels. Unravel Two laat onze wereld zien vanuit het perspectief van een wezentje zo klein als een muis. De muziek in het spel past goed bij het tempo van het spel en is bij vlagen een beetje slaapverwekkend.

Conclusie

Unravel Two zit technisch erg goed in elkaar, bevat vindingrijke puzzels, is goedkoop en ziet er fantastisch uit. Toch is het dankzij het langzame tempo niet echt een game die het gros van de mensen zal willen spelen. We hadden graag wat meer actie gezien, maar kunnen het onmogelijk een onvoldoende geven.

Unravel Two (PS4)
6 Onze score
Gameplay6
Graphics9
Geluid8
Levensduur4

Recent articles

It Takes Two – Ongeziene multiplayerervaring

Games die je samen op de bank speelt, met een bak bier tussen de benen en grote bak popcorn op de salontafel genieten onze...

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...

‘Als je van spelen leren kan’ van Nele Flamang (boekrecensie)

Door de drukte van het leven zien we wat ons het meest dierbaar is over het hoofd: onze kinderen. In haar nieuwe boek Als...

Compaan legt brug tussen generaties: ‘Kijk! Moemoe wil videobellen’

Onze (over)grootmoeder is net zoals haar leeftijdsgenoten: ze zit vaak eenzaam in haar kamer, leest de Dag Allemaal,...

Vier vreemde sporten die je tijdens de zomerdagen kan doen

Nu het zonnetje weer schijnt, stromen de terrassen vol, worden de barbecues aangestoken en zoekt men massaal de parken en stranden op. Heerlijk die...
Dennis Van der beek
Dennis Van der beekhttp://Mensroom.be
Elk topteam heeft minstens één Hollander. Dus ook Men's Room kon niet achterwege blijven. Dennis is door zijn brede interesses een onmisbare schakel in het clubje van behaarde Belgen en welruikende dames.

Leave a Reply