REVIEW. Urbanista Rome Wireless headset: knap design, krap geluid

Zoals jullie allemaal wel weten ben ik een absolute TV freak! Ik kijk alles, ik neem alles op. Dit werkt perfect tijdens het TV-seizoen, maar tijdens de zomervakantie is het zoeken naar alternatieven, zoals bvb. Netflix-series. Ik heb de neiging om nogal veel ‘TV’ te kijken op mijn GSM, een iPhone 7 Plus. Het scherm is voldoende groot en met een kleine tripod, ik gebruik deze, is het makkelijk kijken vanop je bed. Enige nadeel is dat hij geen aparte mini-jack (hoofdtelefoonuitgang) uitgang meer heeft. En aangezien ik meestal kijk aan het einde van de dag is het ófwel je GSM opladen, ófwel je Apple earpods gebruiken. Bluetooth-oortjes zouden dus de oplossing kunnen zijn.

GIF Unboxing Urbanista RomeLaat ons starten mete originele Apple earpods die standaard meegeleverd worden met je iPhone. Kortweg, grote fan van! Zitten goed in je oren, storen niet als je je hoofd op je hoofdkussen legt, enkel mét draad en dus irritant als je GSM nog slechts 12% batterij heeft. Je kan uiteraard de draadloze Apple Earpods kunnen kopen voor 170 euro. Voor iets wat ik waarschijnlijk ergens ga leggen dat ik het nooit nog terugvind, is dat vrij veel geld.

Het design en de levering.

Zelden heb ik headphone op zo’n mooie manier geleverd gekregen. De hipster in mij werd totaal gek. De nekband heeft een super flexibele rubberen gevoel dat zwaar genoeg is om alles op zijn plaats te houden, maar toch nooit écht zwaar weegt. Er werden ook een oplaadkabeltje en extra silicoontjes bijgeleverd die ‘dieper’ in het oor gaan. De oortjes zelf vielen wat tegen, ze zitten niet super comfortabel en op je hoofdkussen gaan liggen is niet écht iets wat prettig  voelt.

Urbanista Rome WhiteLevensduur en gebruiksgemak

Ik heb het toestel nu een week elke avond gebruikt voor het slapengaan en ik heb nog geen bericht of melding gekregen dat ik het toestel dien op te laten. Het toestel is  te pairen met eender welk toestel. Ik probeerde mijn Macbook Pro en men iPhone. All good dus!

Geluidskwaliteit

Ik gebruik oortjes of headphones voor een aantal dingen… Eerst en vooral zoals hierboven vermeld ‘het kijken van TV op mijn GSM’, daarnaast gebruik ik ze ook nog om video-montages te maken op mijn Macbook en als laatste om muziek te luisteren.

Urbanista Rome WhiteDat laatste doet de Urbanista Rome nog ‘oké’. De geluidskwaliteit is niet top, weinig bassen maar vooral weinig volume. Ik ben van de generatie voor dat er overal oorstopjes werden uitgedeeld op festivals of fuiven, mijn oren hebben dus al wel wat te verduren gekregen. Ik luister ook gewoon graag ‘luid’ naar muziek, ook in het verkeer. Helaas gaat het geluid verloren tussen aanstormende auto’s en voorbij razende passagierstreinen.

Ik wil gewoon ‘TV’ kijken op mijn GSM terwijl mijn vrouw in dromenland verzeild is geraakt. Luid hoeft dat niet te staan want er is geen omgevingsgeluid. Het grootste probleem van de Urbanista Rome en de reden waarom ze voor mij absoluut ‘useless’ zijn is, omdat ze het geluid out of sync aanleveren. Je kijkt naar Youtube of Netflix, ziet monden bewegen en een tel later komt het geluid aan. In eerste instantie dacht ik nog dat het ging om een verbindingsfout, dus heb ik enkele keren de verbinding verbroken en hersteld, maar nee. Het is effectief zo, zowel op GSM als op Mac, alles out of sync. Nutteloos!

Conclusie

Damn ze zijn mooi, ik wou dat ik ze in het doosje kon laten er er gewoon kon naar kijken en af en toe aaien. Dat zal er waarschijnlijk ook mee gebeuren.

FIFA 18

Urbanista Rome
5.9 Onze score
Design9
Connectiviteit3.5
Geluid2
Gebruiksgevoel9

0

Prijs/kwaliteit


0.0/10

Design


0.0/10

Functies


0.0/10

Comfort


0.0/10


Recent articles

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...

‘Als je van spelen leren kan’ van Nele Flamang (boekrecensie)

Door de drukte van het leven zien we wat ons het meest dierbaar is over het hoofd: onze kinderen. In haar nieuwe boek Als...

Compaan legt brug tussen generaties: ‘Kijk! Moemoe wil videobellen’

Onze (over)grootmoeder is net zoals haar leeftijdsgenoten: ze zit vaak eenzaam in haar kamer, leest de Dag Allemaal,...

Vier vreemde sporten die je tijdens de zomerdagen kan doen

Nu het zonnetje weer schijnt, stromen de terrassen vol, worden de barbecues aangestoken en zoekt men massaal de parken en stranden op. Heerlijk die...

Vijf tips die je helpen in beweging te blijven

We worden er zo vaak op gehamerd om in beweging te blijven, omdat het gezond is voor lichaam en geest. Toch is het soms...
Andy Aerts
Andy Aertshttp://www.daddy4dummies.be
Tussen de pampers door, schrijf ik al eens een artikel. Vader, Geek, Aandachtshoer. #teamdad

Leave a Reply

0

Prijs/kwaliteit

0.0/10

Design

0.0/10

Functies

0.0/10

Comfort

0.0/10