Men’s Room voorspelt: Griezmann held van het WK, Duivels stranden in kwartfinale

Aanstaande donderdag om 17 uur trapt Rusland het Wereldkampioenschap voetbal af met de wedstrijd tegen Saoudi Arabië. Als enige niet-Belg van de redactie, is mij gevraagd een voorspelling te doen over het verloop van het WK. De rode harten van mijn mede-redactieleden kloppen op dit moment dusdanig snel, dat waarschijnlijk iedereen dezelfde WK-winnaar zou hebben ingevuld, dus kwam met al snel bij mij uit voor een realistische voorspelling (kuch). Gelukkig had ik nog een glazen bol op zolder en is de octopus van mijn overburen de neef van wijlen Octopus Paul, die in 2010 het WK voorspelde. Met die hulpmiddelen moet het goed komen.

Raheem Sterling

Toen ik de glazen bol op zolder vond en constateerde dat er een enorme laag stof op zat, wist ik dat het ergens mee te maken moest hebben. Na lang denken kreeg ik in eens een helder moment: stof! Stof opwaaien! Raheem Sterling heeft de afgelopen tijd heel wat stof doen opwaaien in de Engelse media vanwege het geweer dat hij op zijn been liet tatoeëren. De stof op de glazen bol spreekt van een belangrijke rol voor Sterling. Hij zal Engeland met een goal en een assist helpen aan de eerste overwinning tegen Tunesië.

De eerste rode kaart

Zowel de glazen bol, de Octopus, die overigens met de naam Rudolph door het leven gaat, als ik kregen direct iets vreemds door. Het was de letter ‘R’ die uiteraard voor Rusland, Ronaldo, Ramos en rood staat. In Rusland wordt het WK gespeeld, Ronaldo en Ramos staan daar al snel tegenover elkaar, dus op basis van die informatie moet het wel zo zijn dat er in de wedstrijd tussen Spanje en Portugal de eerste rode kaart zal vallen.

Echte helden

Cristiano Ronaldo heeft zijn waarde al meerdere malen bewezen voor de nationale ploeg en voor Real Madrid. Deze echte held zal volgens onze voorspellingen dit toernooi al in de achtste finales afdruipen. Hij zal wel een aantal keer het net vinden. Zijn grootste concurrent Lionel Messi zal zijn grootsheid niet bekronen met een wereldtitel, maar zal het deze editie schoppen tot de halve finale. De held van Liverpool, Mohammed Salah, zal niet lang in Rusland hoeven blijven. Zijn Egypte gaat na drie wedstrijden naar huis. Voor de statistieken pakt hij nog wel een doelpuntje mee. De grote held van het toernooi zal Antoine Griezmann worden. Hij zal als topschutter van het toernooi Frankrijk naar het goud schieten in de finale tegen Spanje.

Geen verassingen

We verwachten dit toernooi verder geen grote verassingen. Zuid-Korea is een kleine verassing, omdat zij boven Zweden en Mexico zullen eindigen in poule F. Verder is het misschien verrassend dat Duitsland er relatief snel uit vliegt.

België

Toen we het over de Rode Duivels gingen hebben, werd Rudolph voorzichtig. Hij wil het Belgische volk niet teleurstellen, maar volgens zijn voorspellingen houdt het WK voor jullie na vier leuke en één dramatische wedstrijd op. Neymar en consorten sturen de Rode Duivels in de kwartfinale naar huis. Hadden ze Nainggolan toch maar meegenomen.

Korreltje zout

Aangezien ik nog geen miljonair ben en Rudolph ook maar een verzonnen huisdier in een rijtjeshuis is, mogen onze helderziende gaven met een korreltje zout genomen worden. Dus ren niet gelijk naar het wedkantoor met deze voorspellingen, tenzij je ook de ‘R’ doorkrijgt.

Recent articles

Trolls: Wereldtour review – Van geen kleintje vervaard + wedstrijd

De originele Trolls, de kleurrijke popjes met hoge kuiven, dateert uit 2016 en werd verrassend genoeg een muzikaal hoogstaande film. Het vervolg is nu...

Hoogdagen

In het nieuwe jaar moet ik misschien eerst starten met een update. Ik ben ondertussen een jaartje ouder geworden. Vanaf nu is het: "Aangenaam,...

‘Als je van spelen leren kan’ van Nele Flamang (boekrecensie)

Door de drukte van het leven zien we wat ons het meest dierbaar is over het hoofd: onze kinderen. In haar nieuwe boek Als...

Compaan legt brug tussen generaties: ‘Kijk! Moemoe wil videobellen’

Onze (over)grootmoeder is net zoals haar leeftijdsgenoten: ze zit vaak eenzaam in haar kamer, leest de Dag Allemaal,...

Vier vreemde sporten die je tijdens de zomerdagen kan doen

Nu het zonnetje weer schijnt, stromen de terrassen vol, worden de barbecues aangestoken en zoekt men massaal de parken en stranden op. Heerlijk die...

Vijf tips die je helpen in beweging te blijven

We worden er zo vaak op gehamerd om in beweging te blijven, omdat het gezond is voor lichaam en geest. Toch is het soms...
Dennis Van der beek
Dennis Van der beekhttp://Mensroom.be
Elk topteam heeft minstens één Hollander. Dus ook Men's Room kon niet achterwege blijven. Dennis is door zijn brede interesses een onmisbare schakel in het clubje van behaarde Belgen en welruikende dames.

Leave a Reply